• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Özcan Yeniçeri cumhurbaşkanı adayını tarif etti

Özcan Yeniçeri cumhurbaşkanı adayını tarif etti
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı.


MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, "Toplumun her kesimiyle barışık, herkesin oyunu alabilecek, haliyle Erdoğan ile yarışabilecek biri. Bu çerçevenin adını koymak gerekiyor. Tefrik değil tevhit edilen diyen bir aday olmalıdır" dedi.

090520141428449436117.jpg

MHP’li Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında MHP Milletvekili Engin Alan’ın tutukluğuyla açıklama yaptı. Yeniçeri, tutuklu milletvekiliyle ilgili olarak sorumluluğun AK Parti’nin olduğunu savunarak, "Yarın kumpas olduğu ortaya çıkarsa AKP kurmaylarının omuzlarında kalacaktır. Bugün elinde çözme gücü olup da bu sorunu çözemeyen AKP, kumpas sonucu ortaya çıkan zulme ortaktır. Bu davanın savcısı olduğunu söyleyenler, bu davanın ortaya çıkardığı ölüm, zulüm ve işkenceden de sorumludur" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmasına değinen Yeniçeri, Engin Alan’ın bireysel başvurusunun ulaştığını ve bir an önce karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeniçeri, çatı aday çıkarılması halinde destek vereceklerini ifade ettiğini hatırlatarak, "Toplumun her kesimiyle barışık, herkesin oyunu alabilecek, haliyle Erdoğan ile yarışabilecek biri. Bu çerçevenin adını koymak gerekiyor. Tefrik değil tevhit edilen diyen bir aday olmalıdır. Bu aday Cumhuriyet değerleriyle barışık, birleştiren ve ortak paydada vurgun yapanım aday olacaktır" diye konuştu.

Yeniçeri, çözüm sürecinde kan dökülmediğinin söylediğine dikkat çekerek, "PKK, Güney Doğu’da denetim yapıyorsa, kan dökülse ne olur dökülmese ne olur? Türkiye Cumhuriyeti resmen tehdit altındadır" şeklinde konuştu.

4 bakan hakkında Meclis’ten yapılan görüşmelerin halkın gerçek bilgilere ulaşmasına karşı çıktığını ifade eden Yeniçeri, "Bakanlar var güçleriyle fatura elde etmeye, deliller üretmeye çalışmışlardır. Erdoğan Bayraktar en iyisini yaptı, sustu. Halk önünde açıklanması gerekiyordu, açıklanmadı" diye konuştu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim