• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Özcan Purçu: "Romanlar için tarihi bir an"

Özcan Purçu: "Romanlar için tarihi bir an"
CHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Özcan Purçu, meclise giren ilk Roman milletvekili oldu.

BBC Türkçe'ye hislerini değerlendiren Purçu, "Demokrasi açısından önemli bir süreçti. Romanların mecliste temsilcisi oldum. Sevinçliyiz, gururluyuz. Ülke olarak bir basamak atladık" dedi.

Meclisteki ilk işinin Romanların eğitim sorunuyla ilgilenmek olacağını kaydeden Purçu, şunları söyledi:

"Romanların birbirine bağlı sorunları var, başta eğitim. Eğitimsizlik yoksulluğu, ayrımcılığı tetikliyor; illegal birtakım unsurlarına girmemize neden oluyor. Mahallelerde dershaneler kurarak mesleki atölyeler oluşturacağız. İş adamları ile Romanları buluşturup, destek yaratmaya çalışacağız."

"Ayrıca kentsel dönüşüm noktasında sıkıntı yaşayan arkadaşlar var, bu yönde çalışmalarımız da olacak."

Adaylık sürecinin nasıl geliştiğini sorduğumuz vekil, sivil toplum örgütlerinin talep ve girişimi sonucu toplantılar yapıldığını ve anketlerde kendisinin aday olabileceği sonucunun çıktığını söyledi.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine adaylık teklif ettiğini belirten Purçu, adaylığını "Romanların milyonları bulan bir nüfusu var. Bu olması gereken bir süreçti" diye değerlendirdi.

'Romanlar için tarihi bir an'

Türkiye'de Roman nüfusunun ilk defa mecliste temsil edilmesini "tarihi bir an" olarak niteleyen Purçu, Roman mahallelerinde partisinin oyunu üç katına çıkardığını kaydetti.

Seçim çalışmalarının da çok iyi geçtiğini ifade eden Purçu, "Vicdanım çok rahat. Seçim tutanakları elimde ve bunlara göre Roman mahallelerinde oylarımızı üç katına çıkarmışım. Bu belgeleri Genel Merkez'e sunacağım" ifadelerini kullandı.

Yalnızca Romanların vekili olmadığını kaydeden Özcan Purçu, "Herkesin, yoksulların, ezilenlerin vekiliyim. Vatandaşı ayıramayız, kim olursa olsun elimizden geleni sağlamaya çalışacağız. Ancak Romanların yaşamsal sıkıntıları olduğu için onların sorunlarına daha fazla eğilebiliriz, pozitif ayrımcılık yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim