• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Özbek'ten Finansal Fair Play açıklaması

Özbek'ten Finansal Fair Play açıklaması
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, finansal fair play konusunda UEFA ile yaptıkları görüşmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “UEFA ile olan sıkıntıyı çözmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu konuyla yatıyoruz, bu konuyla kalkıyoruz” dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştiriliyor. Divan kurulunda söz alan Kulüp Başkanı Dursun Özbek, UEFA ile gerçekleştirilen finansal fair play görüşmelerini değerlendirdi. Geçtiğimiz ay çok yoğun bir gündem olduğunu ifade eden Dursun Özbek, “Bunların başında benim ve yönetim kurulum ile UEFA’ya yaptığımız ziyaret vardı. Cenevre’deki merkezlerine bir ziyaret yaptık. 2014 yılında UEFA ile imzalanan sözleşme gereği kulübümüz geçtiğimiz dönemler için takibe alınmıştı. UEFA kriterlerinin öne sürdüğü şekilde mali yapıyı düzenlememiz gerektiği konusundaydı. Geçmiş yıllarda yapılan zarar miktarı UEFA kriterlerine uymamaktadır. Daha önce kendilerine rapor sunmuştuk. Konu geçmişe dayalı. 2011 yılından başlayan ve 2014 yılı sonuna kadar gelen performans, UEFA kriterlerine uymadığı için konu izlemeye alınmış. Bu zararı izleme döneminde UEFA’nın istediği seviyeye indirmemiz mümkün olmadı. Yeni yönetim olarak geçmişten gelen bu zararı 3 sene içinde normale döndüreceğimizi anlatan rapor sunduk. 15 kişinin önünde gerekçelerimizle önümüzdeki dönemde UEFA kriterlerine uymak için projelerimizi anlattık. Sorular sordular, cevaplar verdik. Toplantı bence pozitif yönde sona erdi. Şubat ayında bir ziyaret daha yapmamız muhtemel. Biz belli tasarruf tedbirlerini hayata geçirdik. Yaptığımız işler ortada. Yeni yönetime bu zararın kapatılması için şans verilmesini anlattık. Türkiye’deki mülteci krizini, ekonomik krizi anlattık. Avrupa ülkelerinin başına gelmeyen işlerin Türkiye’nin başına geldiğini anlattık, çok ilgilendiler” diye konuştu.

“SIKINTIYI ÇÖZMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF EDİYORUZ”

UEFA ile olan sıkıntıyı çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Özbek, “Daha geniş bir açıklama yapabilirdim ama geçmiştekilerden farklı olmayacaktır. Zararın nasıl ortaya geldiği belli. Bütün Galatasaraylıların bildiği bir süreç. Bundan sonraki çabamız geriye dönük tartışmalar yerine ileriye dönük, UEFA’yı bu konuda yapacağımız 3 senelik icraat dönemi ile ilgili ikna etmeye yönelik olacaktır. Bu konuyla yatıyoruz bu konuyla kalkıyoruz. Anlatımsa anlatım, ziyaretse ziyaret yapıyoruz. En önemli gündem konularımızdan bir tanesi budur. Galatasaray’ın gündemdeki sorunları bitmez. Ben ve yönetim kurulum Türkiye’nin de içinden geçtiği kritik dönemde Galatasaray'ın en şeffaf, en iyi yönetilen kulüp olması için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim