• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Özat’tan önemli açıklamalar

Özat’tan önemli açıklamalar
Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Her yediğimiz hatalı golden sonra birini çıkartacak olursak, takımda oynatacak oyuncu bulamayız” dedi.

PTT 1. Lig’in lider takımı Samsunspor’da teknik direktör Ümit Özat, takımın Göztepe maçı hazırlıkları sırasında antrenman sonunda basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Geçen hafta kazanılan Adanaspor ve milli maç arasından sonra oynanacak Göztepe maçı hakkında açıklamalarda bulunan Özat, Erdi hakkında çıkan söylemlere ise sert sözlerle tepki gösterdi.

“3 PUAN İLE SAMSUN’A DÖNEN TARAF OLACAĞIZ”

Göztepe deplasmanından 3 puan ile Samsun’a döneceklerini umduğunu belirten Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Her maç zor. Hiçbir maçın zorluk derecesi birbirinden az değil. Adanaspor maçı zor geçti. Göztepe’nin geçen hafta oynadığı maçı yerinde seyrettim. Her zamanki gibi çıkıp mücadelemizi yapacağız. Kazanamıyorsak kaybetmeyeceğiz. Oradan 3 puanı alıp Samsun’a dönen taraf olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“BİZ BİR HEDEFE BAŞ KOYDUK O DOĞRULTUDA GİDİYORUZ”

Rakip takımdaki kart cezalıları ve kadro dışı kalan oyuncuların maça nasıl etki edeceği sorusu üstüne açıklamalarda bulunan kırmızı-beyazlı takımın teknik patronu Ümit Özat, “Eksiklikler onlar için fark etmez. Çünkü dar bir kadroları yok. Büyük bir bütçeyle kurulmuş bir takım. Vleminckx gibi bir oyuncunun bile zaman zaman oynamadığı geniş bir kadroları var. Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz genç bir takımız. Giren çıkanlar oluyor. Aslında bu tür durumlarda oynamayan oyuncuların şans bulması, rakip takım için daha dezavanjlı bir durumdur. Çünkü oynamayan oyuncu yerini sağlamlaştırmak için daha çok mücadele edecektir. Bir de bu onların son şansı. Yukarıdaki sıralardan kopmamak adına son şansları. Dolayısıyla bunu iyi değerlendirmek isteyecekler. Biz bir hedefe baş koyduk, o doğrultuda gidiyoruz” şeklinde konuştu.

“MAÇINA GÖRE OYUNCU HAZIRLIYORUM”

Erdi’nin Adanaspor maçının ilk dakikalarında oyundan alınmasından sonra çıkan yorumlar hakkında sert açıklamalarda bulunan Özat, “Türkiye’de çok bilinen iki şey var; biri futbol, biri de siyaset. İkisinde de nerede olduğumuz çok belli. Bazı çokbilmişlere söyleyeyim de bilsinler. Aslında çok da kaleye almak da istemem ama en azından kaleye alındıkları için sevinsinler bari. Ben Erdi’yi kötü oynadığı için çıkartmadım. Sarı kartı olduğu için çıkarttım. Ercan’ın sarı kartı olsa, Ercan’ı çıkartır, Murat’ı sağ beke çekerdim. 1-0 mağluptuk. Gol yemesek yine çıkartmazdım. Yediğimiz gol de Erdi’nin hatası var mıdır? Vardır. Ama her yediğimiz golde birinin hataları oluyor. Her yediğimiz hatalı golden sonra birini çıkartacak olursak, takımda oynatacak oyuncu bulamayız. Bu demek değildir ki oyuncu çıktığı zaman bir daha ki hafta oynamayacak. Çıkmadığı zaman da bir daha ki hafta oynayacak demek değildir. Bu takım Altınordu’ya 4 attı. Sonraki hafta 11’den 4 oyuncu değişti. Bu takım Adanaspor’u yendi, haftaya da 11’de yine oyuncular değişecek. Ben maçına göre oyuncu hazırlıyorum” ifadelerini kullandı

ANTRENMANDAN NOTLAR

PTT 1. Lig’in lider takımı Samsunspor, milli maç arasından sonra deplasmanda karşılaşacağı Göztepe maçı hazırlıklarına bugün yaptığı çift idmanla devam etti. Sabah bir ısınma antrenmanı yapan kırmızı-beyazlılar, akşam saatlerinde yaptığı idman ile bugünlük maç hazırlıklarını sonlandırdı. Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen akşam antrenman, teknik direktör Ümit Özat yönetiminde ısınma hareketleri ile başladı. Futbolcular ısınma hareketlerinin ardından antrenmana 5’e 2 top kapma ve istasyon çalışmaları ile devam etti. Taktik çalışmayla süren antrenman, yarı sahada yapılan çift kale maçla sonlandı. Antrenmana sakatlıkları geçen Ofeodu ve İvanov katılırken, sakatlıkları bulunan ve havuzda tedavi gören Mehmet Çakır ile Canberk Aydın çalışmada yer almadı.  

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim