• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Özarslan, Yenişehirlilerden Memnuniyet Ölçümüne Katılmalarını İstedi

Özarslan, Yenişehirlilerden Memnuniyet Ölçümüne Katılmalarını İstedi
Mersin'in Yenişehir Kaymakamlığı, resmi internet sitesinde yayınladığı anketle vatandaşların hizmetlere ilişkin memnuniyetlerini ölçüyor.

Mersin'in Yenişehir Kaymakamlığı, resmi internet sitesinde yayınladığı anketle vatandaşların hizmetlere ilişkin memnuniyetlerini ölçüyor. Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Yenişehirlilerden ankete katılarak, memnuniyetlerini ve ya şikayetlerini bildirmelerini istedi.

Yenişehir Kaymakamı Özarslan, ilçede görevli müdürlerle Yenişehir Kaymakamlığı'nca gerçekleştirilen kamu hizmetinde vatandaşa hizmet odaklı "Vatandaş Memnuniyeti" ölçüm sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda, Yenişehir'de gerçekleştirilen kamu hizmetlerine ilişkin 2015 yılında 80 vatandaşın resmi internet sitesindeki ankete katılarak, olumlu veya olumsuz görüşünü bildirdiği ifade edilen toplantıda, "mersinyenisehir.gov.tr" adresinde yer alan anket formuna girişin arttırılması amacıyla hazırlanan broşürlerin vatandaşlara dağıtılmasına ve bu konu ile ilgili afişlerin kurumlara asılmasına karar verildi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Özarslan, "Ölçmeden yönetmemiz mümkün değildir. Ölçümler yapılmadan aldığımız kararlar rasyonel olmayacaktır. Bundan dolayı hizmetimizin vatandaşlarımız tarafından ne derecede onaylandığı ve memnun kalındığına dönük bir ölçüm yapıyoruz. Bu vatandaş girişlerini yılda üç defa kurum amirleri ile analiz ediyoruz ve bu analizleri işi asıl yapan çalışanlarımızla paylaşıyoruz. Her ne kadar anketlere katılım düşük de olsa yapılan bilimsel çalışmalarla her memnuniyetsizden yalnızca 16'da bir kişinin memnuniyetsizliğini dile getirdiği tespit edildiğinden, biz olumsuz dönütleri 16 sayısı ile çarpıyoruz. Bu çalışma ile hizmetlerimizde düzeltici ve iyileştirici yönde değişimler yapacağız. Lütfen vatandaşlarımız birimlerimizden aldığı hizmetlere dönük görüşlerini resmi portal olan "mersinyenisehir.gov.tr" adresine girerek bize yansıtsınlar ve ulaştırsınlar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim