• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Özaltun, Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Buluştu

Özaltun, Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Buluştu
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe genelindeki eğitim kurumlarının okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe genelindeki eğitim kurumlarının okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazi İlkokulu konferans salonunda düzenlenen okul aile birliği başkanları toplantısına katılan Belediye Başkanı Özaltun, aynı zamanda öğrenci velisi de olan okul aile birliği başkanlarının eğitim kurumları ile ilgili istek ve taleplerini birebir olarak kendi ağızlarından dinledi.

Başkan Özaltun, okul aile birliği başkanlarının da belediye başkanları gibi sıkıntısı ve derdi olan insanlar olduğuna vurgu yaparak, "Belediye başkanlarının amacı nedir, derdi olan insanların dertlerine çare bulmak. Okul aile birliği başkanlarımızın da amacı okullarıyla ilgili sorunlarına çözüm bulmaktır. O halde baktığımızda hedeflerimiz ortak. Bu yüzden sizlerle bir araya geldik. Milli Eğitim Müdürümüze "eğer pilava bizim de biraz tuz katkımız olacaksa toplantıya katılalım" dedik. Bu noktada davetinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Şunu her zaman söylüyorum; Beyşehir gerçekten milli eğitim kanadında gerçekten çok şanslı. Çünkü gerçekten son dönemde milli eğitim noktasında ilçemizde gözle görülür bir gelişme, başarı ve değişimler var. Bu da Milli Eğitim Müdürümüz Musa Konuk Bey ve ekibinin sayesinde oldu. Beyşehir eğitim anlamında da her şeyin en güzelini hak ediyor. Beyşehir Belediyesi olarak da eğitime ve eğitim camiasına imkanlarımız ölçüsünde bugüne kadar her türlü katkı ve desteği sunmaya çalıştık. Bundan sonra da bu desteğimiz artarak devam edecek. Amacımız, varsa fiziki şartlar yönüyle eksik yönleri tamamlayabilmek. İnşallah bunları tamamladıktan sonra çocuklarımız daha iyi fiziki ortamlarda, iyi şartlarda eğitim alacaklar ve bizlerden sonra bu makam ve mevkileri dolduracaklar. Hepimizin ortak hedefi amacı ideali bu. Çocuklarımız bizlerin gözbebeği. Eğer bu çocuklarımızın iyi yetişmesinde fiziki noktalarda bir nebze de olsa katkımız olursa, oluyorsa, olacaksa bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte kurumlar olarak da ortaklaşa çalışıyoruz. Aynı şekilde Beyşehir'de diğer kurumlarımızla da benzer çalışmaları sergiliyoruz" dedi.

DIŞ MAHALLELERDE ÇOK AMAÇLI SPOR SAHASI SAYISI ARTACAK

Beyşehir Belediyesi olarak ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde eğitime yönelik verilen destek hizmetlerine değinen Başkan Özaltun, bu yerleşim merkezlerinde yaşayan çocukların internet kafe ortamlarından uzak kalması adına sosyal alanlar oluşturduklarını da anlattı. Dış mahallelerin birine büyük bir kapalı saha yaptıklarını, 16'sında çok amaçlı spor sahasını tamamladıklarını belirten Özaltun, önümüzdeki günlerde bunların sayısını daha da artıracaklarını müjdeledi.

Başkan Özaltun, "55 dış mahallemizin yaklaşık 40'ında çok amaçlı spor sahaları yapacağız. Dolayısıyla çocuklarımız burada eğlenecekler, zaman geçirecekler. Nerede olursa olsun, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bütçesinin yetmediği noktalarda inşallah ortaklaşa olarak okulların fiziki şartlarını daha da iyileştireceğiz. Tabi burada fiziki şartlar ne kadar iyi olursa olsun, önemli olan, aslolan okulların içerisinde eğitim veren eğitim camiasıdır. Yani milli eğitim müdüründen, öğretmenlerine kadar. Ben bunu gururla söylüyorum. Beyşehir'imiz milli eğitim konusunda çok başarılı, Allah onlardan razı olsun. Bakın, son TEOG sınavında sadece bir yanlışı çıkan Beyşehir'in şampiyon öğrencilerinden bir tanesi TOKİ, diğeri ise Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenim görüyor. Bu da, Beyşehir'deki eğitim çıtasının her geçen gün ileriye doğru gittiğini gösteriyor. Gerçekten Beyşehir eğitim noktasında 28 ilçe ile karşılaştırdığımız zaman çok iyi bir noktalarda. Milli Eğitim Müdürümüz çok azimkar bu noktada ortaklaşa çıtayı ne kadar yükseltebilirsek o kadar kazançlı olacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da, okul aile birliği başkanları ile bir araya gelerek okullardaki eğitimle ilgili yaşanan sıkıntıları dinlemek istediklerini belirterek, "Okullarımıza sizlerin gözüyle bir bakalım, durum nedir, ne değildir bu şekilde bir paylaşımda bulunmak üzere bir araya geldik. Amacımız, eğitimde kaliteyi daha da artırmak. Belediye Başkanımızı da eğitime gönül veren, kendini bu konuda adamış birisi olarak bu toplantıya davet ettik. Kendisine katılımlarından ve eğitime verdiği katkı ve desteklerden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Özaltun, Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Buluştu

Özaltun, Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim