• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Özalan: “Başkanımız takımı sahadan çekmemi istedi”

Özalan: “Başkanımız takımı sahadan çekmemi istedi”
Göztepe'nin 2-1 öne geçtiği anda hakemin maçı bitirmesini beklemeden oyuncularını soyunma odasına gönderen Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan,...

Göztepe'nin 2-1 öne geçtiği anda hakemin maçı bitirmesini beklemeden oyuncularını soyunma odasına gönderen Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, sahadan çekilme talimatını kulüp başkanı Halil Ünal'dan aldığını söyledi. Özalan, çıkış tünelinde polislerin oyuncuları copladığını da öne sürdü.

TFF 1. Lig'in 8. hafta maçında Eskişehirspor'u konuk eden Göztepe, 90. dakikada skoru 2-1 yapan golü kaydetti. Bu sırada birkaç Göztepeli taraftar sahaya atlayınca Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, teknik direktörü Alpay Özalan'a oyuncuları sahadan çekmesi için talimat verdi. Eskişehirli futbolcuların yaklaşık 30 dakika sonra tekrar sahaya çıkmasına rağmen, hakem Serkan Tokat soyunma odasından çıkmadı ve maçı tatil ettiğini bildirdi.

Olaylı maçın tatil edilmesinin ardından, stadın sporcu çıkış kapısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, final havasında geçen bir maça kötü hakem atandığını savundu. "İki takımın oyuncularının emeğine yazık oldu" diyen Özalan, "Saha içerisinde iki takımın oyuncuları son derce güzel mücadele etti. Sonucun böyle olmaması gerekiyordu. Kaçırdığımız penaltı var, ondan sonra Göztepe oyuna kendi ağırlığını koydu. Verilmeyen penaltımız var. Son dakika kırmızı kart var, kırmızı kart dönüşü gol yedik zaten. Olaylar ondan sonra patlak verdi" şeklinde konuştu.

"Güvenlik gerekçesiyle çekildik"

Kendisinin takımı sahadan çekme gibi bir yetkisinin olmadığını da söyleyen Özalan, "Başkan aradı "Takımı çek" dedi. Sahaya birkaç seyirci atladı. Güvenlik nedeniyle takımı çektik. Maç iptal olsun gibi bir düşüncemiz yok. Zaten hakem bizi sahaya davet ettikten sonra sahaya çıktık. Bu sefer hakem kendisi gelmedi" dedi.

"Polis oyuncularımı copladı"

Oyuncularını soyunma odasına gönderdiği sırada tünelde olaylar çıktığını kaydeden Alpay Özalan, "Anlam veremediğim şekilde polis arkadaşlar gerginliği sonlandırması gerekirken benim futbolcularıma copla vurdu. Bunlar kamerayla tespit edildi. Şu an başkanım ve futbolcularım savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor. En garibi bu. Benim devletimin polisi, benim oyuncularıma nasıl vurur? Çok net görmedim ama 4-5 oyuncumuz başkanımızla suç duyurusunda bulunmak üzere gittiler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim