• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Özakcan; "Türkiye Cumhuriyeti Kolay Kurulmadı"

Özakcan; "Türkiye Cumhuriyeti Kolay Kurulmadı"
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bundan tam 101 yıl önce Çanakkale'de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, sadece düşmanı dize getiren değil, tarihi değiştiren bir destan yazıldı. Tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirten milletimizin bağımsızlık ve beraberlik duygusu, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama gücünü göstermiştir. Bu gün ülkemizde milli birlik ve beraberliğimizi bozmak, yurdumuzu bölmek isteyen, kan döken hain mihraklara karşı, 1915 de Çanakkale'de destanlaşan bağımsızlık, beraberlik duygusunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yolda bulunmadı, kolay kurulmadı. Şehitlerimizin kanları ile sulanmış, bu vatan topraklarımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluk ve görevidir. Geçmişte canımız pahasına nasıl bu ülkeyi kurmuş ve bugünlere getirmişsek bundan sonra da ulusça hiçbir ayrım gözetmeden birlik ve bütünlük içerisinde bu vatanı korumalı, yüceltmeliyiz. Amacımız elbette çatışmak, savaşmak değildir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin iç ve dış politikasını; "Yurtta sulh, cihanda sulh" diyerek ifade etmiştir. Biz bu anlayış ve politikamızı yaşama geçirdiğimiz ölçüde huzurlu, mutlu, barış içerisinde yaşayan ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye yaratabiliriz. Artık şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz. Ulu önderimizin bizlere emaneti olan ülkemizi çağdaş, evrensel değerleri olan demokrasimizi geliştirerek gerçekleştirebiliriz. Demokrasimizi geliştirip ve bu gelişen demokrasiyle Cumhuriyetimizi taçlandırdığımız ölçüde ülkemizde huzuru, barışı sağlar ve şehit haberlerine engel olabiliriz. Türkiye'nin artık barışa, huzura, mutlu olmaya ve geleceğe umutla bakmaya ihtiyacı var.

Bu duygu ve düşüncelerle bundan tam 101 yıl önce Çanakkale'de sadece düşmanın dize getirildiği değil, bir tarihin değiştirilerek destan yazıldığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve nice adsız kahramanlarımızı minnet, saygı ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim