• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı

Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladı
Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Türk boğazları ve Süveyş Kanalı'nın emniyeti, Orta Doğu...

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Türk boğazları ve Süveyş Kanalı'nın emniyeti, Orta Doğu petrolleri ve petrol nakliyatının kontrolü, ada çevresinde bulunan zengin doğalgaz ve petrol yatakları nedenleriyle stratejik, jeopolitik ve ekonomik yönden Türkiye için hayati önem taşımaktadır" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü olması sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay mesajında şu ifadelere yer verdi:

"20 Temmuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Türklerin varlığını tüm dünyaya ilan edildiği gündür. Bugün, Kıbrıs adasında Türklere yönelik soykırım girişimi önlenmiş ve Ada'da güvenlik ortamı sağlanmıştır. KKTC'nin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş ve yol arkadaşları bu önemli adada Türk milletinin varlığını sürdürebilmesi için büyük mücadeleler vermişlerdir. Ülkemiz için de çok önemli ve vazgeçilmez olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Türk boğazları ve Süveyş Kanalı'nın emniyeti, Orta Doğu petrolleri ve petrol nakliyatının kontrolü, ada çevresinde bulunan zengin doğalgaz ve petrol yatakları nedenleriyle stratejik, jeopolitik ve ekonomik yönden Türkiye için hayati önem taşımaktadır. Bizim için oldukça önemli bir konumda bulunan ve vazgeçmemizin söz konusu dahi olmadığı Kuzey Kıbrıs'ta bugün, Türk askeri varlığının geri çekilmesi ve Türklerin azınlık statüsüne indirgenmesi talep ediliyor. Kıbrıs Rum kesiminin bu taleplerde ısrar etmesi, çözüm yollarını kapatmış ve müzakere sürecini sekteye uğratmıştır. Ancak bilinmesini isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 43 yıl önce yaptığı gibi bugün de Ada'daki huzurun ve barışın kalıcı olarak devam etmesi konusunda üstüne düşen her şeyi yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı bir kez daha en içten duygularımla tebrik ediyorum. Türk milletinin Kıbrıs'taki haklarını korumak için yapılan harekatta şehit düşen tüm askerlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim