• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Öz kızına tecavüz etti, üvey kızını öldürdü

Adana'da, 1995 yılında, birlikte yaşadığı kadının kızını öldürdüğü ve öz kızına da tecavüz ettiği iddiasıyla yakalanarak tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'ndeki evlerinde, 1995 yılında birlikte yaşadığı Raziye T'nin kızı Emine T'yi (5) öldürüp cesedini parçalara ayırdıktan sonra çocuklarına çöpe attıran, kendi öz kızı N.Y'ye (16) de tecavüz ettiği iddia edilen tutuklu sanık Ercan Y. (50) ve müşteki Ömer Y. hazır bulundu.

Sanık Ercan Y, ifadesinde cinayet ve tecavüz iddialarını kabul etmeyerek suçsuz olduğunu savundu.

Öz çocuklarının gerçek dışı ifadeler verdiğini öne süren sanık Ercan Y, ''Bu yalanları kızlarıma dayıları söyletmiş olabilir. Öldürdüğüm söylenen çocuk da o tarihte annesi ile birlikte gitmişti'' dedi.

Öldürüldüğü iddia edilen Emine T'nin babası müşteki Ömer Y. ise ifadesinde şunları söyledi:

''Kızımın öldürüldüğünden haberim yok. Çocuğumu 2 yaşından beri görmüyorum. Annesi kızımı sanık Ercan'ın kaçırdığını söylemişti. Kızıma bir türlü ulaşamadım. Sanıktan şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum.''

Mahkeme heyeti, cinayet ve tecavüz suçlamasında bulunan sanığın bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda koruma altına tutulan ancak 18 yaşını doldurup ayrılınca nerede oldukları bilinmeyen kızları N.Y, M.Y. ve S.Y'nin adreslerinin belirlenerek ifadelerinin alınabilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre, sanık Ercan Y, öz kızı N.Y'ye tecavüz etti, üvey kızı Emine T'yi de yere vurarak öldürdükten sonra cesedini küçük parçalara ayırıp çocuklarına çöpe attırdı. Ercan Y'nin daha sonra da başka kente gitmesi sonrasında kızları N.Y, M.Y. ve S.Y, komşularının polise durumu bildirmesiyle devlet korumasına alındı.

Kız kardeşler, 6 yıl önce adresine ulaştıkları başka bir kişiyle evlenmiş olan öz anneleri Habibe S. ile yaptıkları görüşme sırasındaki anlatımları üzerine polis soruşturma başlatmıştı.

Olayla ilgili olarak daha önce Cumhuriyet Savcılığında ifade veren kız kardeşler, ifadelerinde babalarının tecavüzünü anlatarak birlikte yaşadığı kadının kızını öldürüp daha sonra da cesedini küçük parçalara ayırıp kendilerine çöpe attırdığını iddia etmişlerdi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Ercan Y. hakkında cinayet suçundan 30, tecavüz suçundan da 10 yıl olmak üzere 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

www.istanbulhaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim