• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Öz Finans-İş Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kurulu

Öz Finans-İş Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kurulu
Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, "İki kamu bankasında birden örgütlenmeyi başaran ilk sendikayız. E-devlet üzerinden ilk üyelik...

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, "İki kamu bankasında birden örgütlenmeyi başaran ilk sendikayız. E-devlet üzerinden ilk üyelik başvurusu yapılan sendikayız. Üyelik çalışmalarının başlamasından itibaren 8 ay geçmeden yetki alan ilk sendikayız" dedi.

Öz Finans-İş Sendikası'nın 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulun Divan Başkanlığını Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil yaptı. Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu konuşmasına Mescidi Aksa'ya selam olsun diye başlayarak, "Miracın Dünya ayağı, insanlığın ilk kıblesi, peygamberler şehri, Haçlı seferlerinin hedefi, işgal altındaki kutsal şehir ve Filistin'in başkenti Kudüs'e içindeki Mescidi Aksa'ya ve Miracın peygamberine selam olsun" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, 2. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Kuruluşumuzdan hemen sonra gerçekleştirdiğimiz ilk olağan kongremizin üzerinde 4 yıl geçti ve bugün de sendikamızın ikinci olağan kongresini yapıyoruz. İkinci Olağan Genel kurulumuz hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün sendikamız 14 Kurucu Şube Başkanı, 81 İl Baş temsilcisi, 430 il temsilcisi, 81 İl kadın komisyonları başkanı ve üyeleri ile 40 binden fazla üyesiyle Bankacılık iş kolunun hem üyesi olduğumuz Hak-İş Konfederasyonu'nun güçlü ve saygın bir sendika olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

"İki kamu bankasında birden örgütlenmeyi başaran ilk sendikayız"

"İki kamu bankasında birden örgütlenmeyi başaran ilk sendikayız" diyen Eroğlu,şunları kaydetti:

"E-devlet üzerinden ilk üyelik başvurusu yapılan sendikayız. Üyelik çalışmalarının başlamasından itibaren 8 ay geçmeden yetki alan ilk sendikayız. Ziraat Bankası ve Halkbank gibi mensubu olmakla onur ve şeref duyduğumuz, köklü iki kamu bankamız tarihinde ilk Toplu İş Sözleşmelerine imza atan sendikayız. Bu ilkleri yaşamamızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sendikacılık, üyeleriyle, temsilcileri, baş temsilcileri, kurulu şube başkanları, genel merkez yöneticileri ve konfederasyonu ile örgütlü bir sivil toplum hareketidir. Sendikacılık uzun soluklu bir yürüyüş olduğunun bilincindeyiz. Bütün sorunların bir anda çözüme kavuşturulmasının mümkün olmadığının herkes gibi bizlerde farkındayız. Sendikacılık emek ve hak mücadelesinde etkili ve doğru bir araçtır. Bizler, Öz Finans İş Sendikası olarak bütün bu ilkelere bağlı kalarak dört yılı geride bıraktık. Yeni dönemde üyelerimize nefesimizin yettiği yere kadar, azimle bayrağı taşımaya çalışacağız ve arkadaşlarımızla alnımızın akıyla bir eser bırakmaya gayret edeceğiz."

Genel Kurula Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İhsan Şener, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay ve Settar Arslan, Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Peyami Ömer Özdilek, Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Himmet Aksoy, Karabük Demirçelik İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, Öz İnşaat İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Güven Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Liman İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili, Hizmet İş Senikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Öngel, HAK-İŞ'e bağlı yöneticileri, Ziraat Bankası ile Halk Bankasının yöneticileri, delegeler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim