• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Öz Finans-iş Genel Başkanı Eroğlu:

Öz Finans-iş Genel Başkanı Eroğlu:
Öz Finans-İş Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, bazı sendika ve meslek kuruluşlarının güvenlik güçlerinin operasyonlarını bahane ederek iş bırakma eylemi...

Öz Finans-İş Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, bazı sendika ve meslek kuruluşlarının güvenlik güçlerinin operasyonlarını bahane ederek iş bırakma eylemi yapmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Eroğlu, devletin egemenlik hakkı kapsamında görevini yerine getirdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Güneydoğu Anadolu'daki bazı ilçeleri yaşanmaz hale getirmek isteyen terör örgütü, sokaklara barikat kuruyor, yerel yönetim birimlerinden destek alarak hendek kazıyor, yolları kazarak hain saldırılar düzenliyor, kendilerine destek vermeyen vatandaşların evlerine baskın yapıyor, terörden kaçan vatandaşlarımıza ateş açıyor, hemen her gün hain bir pusu ile asker ve polisimizi şehit ediyor. Silah ve mühimmat yığınakları yapıyor, okulları ateşe veriyor. Devletimiz ise, askeriyle polisiyle, terör ve şiddet eylemlerinin merkezi haline gelmiş bu bataklığı kurutmaya çalışıyor. Buna karşılık, terör ve terör yandaşları bu terör ve şiddeti, ülkemizin batısına taşımak için çaba sarf ediyor."

Devletimizin, emniyet güçleri eliyle bu hain terör örgütü ve yandaşlarına karşı operasyon yapmasının en doğal egemenlik hakkı olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlık bağı ile bu ülkeye bağlı her vatandaşın da terörle mücadelede devletinin yanında yer alması, her şeyden önce bir vatandaşlık borcudur."

Vatandaşların güvenliği için operasyon düzenlendiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Teröre hayır, kardeşliğe evet demek, devlete ve millete silah sıkanları, tuzak kuranları ve ülkemizi bölmek isteyenleri serbest bırakalım, bölgeyi ve ülkeyi bölücü terör örgütünün inisiyatifine teslim edelim demek değildir. Operasyon dursun elbette, ancak terör örgütü ve yandaşları silahlarını bırakmak ve betona gömmek kaydıyla bu gerçekleşmelidir. Aksini talep etmek, terörün ve teröristin ekmeğine bal çalmaktır. Bu bağlamda, bazı sendika ve meslek kuruluşlarının güvenlik güçlerinin operasyonlarını da bahane ederek iş bırakma kararı alması düşündürücüdür."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim