• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Oyuncu Gafur Uzuner Yemek Yarışmasına Renk Kattı

Oyuncu Gafur Uzuner Yemek Yarışmasına Renk Kattı
Manisa'da, 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinde düzenlenen yemek yarışmasına sunucu olarak katılan oyuncu Gafur Uzuner, yaptığı esprilerle...

Manisa'da, 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinde düzenlenen yemek yarışmasına sunucu olarak katılan oyuncu Gafur Uzuner, yaptığı esprilerle yarışmaya renk kattı.

Manisa'da, 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Yemek Yarışması düzenlendi. Mesir Tertip Komitesi ve Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası işbirliğiyle düzenlenen 16. Yemek Yarışmasına, Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter, Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, yarışmacılar ve davetliler katıldı. Manisa Yeni Han'da düzenlenen yarışmaya, 4'ü erkek 66 kişi katıldı.

Tatlılar kategorisinde 28, hamur işlerinde 13, etlilerde 8 ve zeytinyağlılarda 17 olmak üzere toplam 66 yemek yer aldı. Yemekleri tek tek tadan 16 jüri üyesi yarışma boyunca soda içmek zorunda kaldı. Oda olarak Yemek Yarışmasını 16. kez düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını kaydeden Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, "Bizim bir kültürümüz var. Yemekte çok fazla konuşulmaz. Amacımız Manisa'nın yemek kültürüne katkı sağlamaktır. Yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Akgül, konuşmasının ardından yarışmanın sunuculuğunu yapan oyuncu Gafur Uzuner'e bir plaket takdim etti.

MESOB Başkanı Hasan Geriter ise yarışmada kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bizim erkeklerimiz bu güzelliklere sahipse bilin ki kadının çok büyük desteği ve emeği vardır. Bunun nedeni de sizin evlerinizde yapmış olduğunuz lezzetli yemeklerdir" dedi.

Manisa Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş ise, "Pazar günü 476. Uluslararası Manisa Mesir Festivalini kutluyoruz. Bu çok önemli. Osmanlı İmparatorluğuna padişahlar yetiştirmiş şehzadeler kenti Manisa'nın bir farkı. Kıymetli hanımefendilerin pişirmiş oldukları yemeklerin de şifaya vesile olmasını temenni ediyorum. Eminim jüri çok zorlanacaktır" diye konuştu.

OYUNCU UZUNER YEMEK YARIŞMASINA RENK KATTI

Manisa'da 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen Yemek Yarışmasında sunucu olan oyuncu Gafur Uzuner, yaptığı esprilerle yemek yarışmasına renk kattı. Burnunun Karadenizlilere benzetildiğini söyleyen Uzuner, bir anısını anlatarak, "Ben Ankaralıyım da burnum Karadenizli" dedi. Uzuner, yaptığı esprilerle herkesi kahkahaya boğdu. Yarışmanın finalinde Yunus Emre Onur etli yemeklerde 1. olurken, zeytinyağlı yemeklerde Selçuk Şahin 2. oldu.

Tatlılarda 1. Mesir Macunu Tramisu tatlısıyla Hatice Başlevent, 2. Karamelli Muzlu Cup tatlısıyla Derya Çokgezen olurken, üçüncülüğe Tahinli Kabak tatlısıyla Sultan Dede seçildi. Ödüllerini Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı takdim etti.

Zeytinyağlılarda 1. Lahana dolmasıyla Emine Eksinler, 2. Vişneli sarmayla Selçuk Şahin, 3. Hamsili pilav ile Zeynep Açıkmeşe oldu. Ödüllerini MESOB Başkanı Hasan Geriter takdim etti.

Etlilerde 1. Tavuk sarmayla Yunus Emre Onur, 2. Bayram Büryani ile Gülhan Gazelci, 3. Mantarlı Et güveç ile Şevval Kaya oldu. AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan da ödüllerini takdim etti.

Hamur işlerinde birinci Çilek şöleniyle Ayşegül Onaylı, 2. Siyah incim ile Nurdan Uçman Bacak, 3. Fıccın ile Muazzez Eren oldu. Bunlara ödüllerini Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler verdi.

Oyuncu Gafur Uzuner Yemek Yarışmasına Renk Kattı

Oyuncu Gafur Uzuner Yemek Yarışmasına Renk Kattı

Oyuncu Gafur Uzuner Yemek Yarışmasına Renk Kattı

Oyuncu Gafur Uzuner Yemek Yarışmasına Renk Kattı

Oyuncu Gafur Uzuner Yemek Yarışmasına Renk Kattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim