• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Oyuncaklar İçin Geri Dönüşüm Projesi

Oyuncaklar İçin Geri Dönüşüm Projesi
Eskişehir'de bulunan Zeka ve Akıl Oyunları firması yeni bir projeye imza atıyor.

Eskişehir'de bulunan Zeka ve Akıl Oyunları firması yeni bir projeye imza atıyor. Proje ile evlerde kalabalık yapan oyuncakların yerine zeka geliştirici oyunlar indirimli verilecek, toplanan oyuncaklar ise okullara ve oyuncaksız çocuklara ücrnetsiz dağıtılacak.

Atatürk Caddesinde bulunan Zeka ve Akıl Oyunları dükkanının sahibi Ali Arı, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Proje ile çocukların oynamadığı oyunların yerini yenileri alacak. Evlerden gelen oyuncaklar ise oyuncağı olmayan çocuklara ve okullara verilecek. Oyuncak getiremeyenler de projeye dahil olabilecekler. Akıl oyunlarını alarak, çocuklara daha kaliteli oyunlar sunabilecek olan vatandaşlara yüzde 20'lik bir indirim yapılacak. Projeye destek olmak isteyenler aliarıakademi.com sayfasından ve dükkanı ziyaret ederek bilgi alabilecekler.

"VELİLERİN ÇOCUKLARIN İSTEDİĞİ HER ŞEYİ ALMASI BAŞLI BAŞINA BİR HATA"

Ali Arı, proje ile çocukların odasındaki oyuncak kalabalığından kurtulmayı ve bir başka çocuğun hayalini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Velilerin de çocuk odasındaki oyuncaklardan şikayetçi olduğuna değinen Arı, "Velilerimiz sürekli çocuklarına oyuncak aldıklarını, bir odanın oyuncakla dolu olduğunu; ancak çocuklarının oynamadığını sık sık dile getiriyorlar. Oyuncaklar için ciddi paralar harcadıklarını ama hepsinin bir zaman sonra sadece evi dağıttığını, hepsinin bir parçasının bir yerlerde gezdiğini söylüyorlar. Bu durum inanın hemen hemen her ailenin ortak sıkıntısı. Burada ailelerimiz ne yazık ki çocukların her istediğini almaya çalışıyor. Bu başlı başına bir hata. Her alınan yeni oyuncakla birkaç gün vakit geçiren çocuk, nasıl olsa bir yenisinin daha alınacağını bildiği için bir zaman sonra oyuncak bir kenara atılıyor ya da örneğin 3 yaş için alınmış bir oyuncak 5 yaşında gelindiğinde anlamını yitiriyor ve evde oyuncaklara boğulmuş bir oda oluyor. Haliyle çocuk da bu kadar fazla oyuncağı görünce oynamak yerine dağıtarak veya kırarak keyif almaya çalışıyor. Üstelik alınan oyuncakların yüzde 90'ı sadece eğlendirmeye yönelik bebek, araba, tabanca olunca; çocuk zihniyle oyunu arasında bağ kuramadığı için oyundan vazgeçmek kolay oluyor" dedi.

"BAZI AİLELER ÇOCUĞUNA OYUNCAK ALAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ"

Evdeki fazla oyuncakların diğer çocukları da sevindireceğine dikkat çeken Ali Arı, "Projeyi ortaya çıkaran sorunları özetleyecek olursak, evde oyuncak fazlalığı var. Çocuk buna rağmen sürekli oyuncak istiyor. Oyuncaklar amacına uygun kullanılmak yerine evi dağıtmaktan öteye gitmiyor. Oyuncakların çocuğunuza kazandırdığı artılar yok, sadece eğlendiriyor. Yeni oyuncaklar da pahalı. Sorunların tamamına yönelik çözüm üreten projemiz ise şu; ebeveynlerimizin evdeki oyuncak fazlalığından kurtaracak ve yerine koyulacak zeka ve dikkat geliştiren strateji oyunlarına ulaşmalarını sağlayacağız. Bazı ailelerimiz evdeki oyuncak fazlalığından şikayetçiyken; bazı ailelerimiz çocuğuna oyuncak alamamaktan şikayetçi. Hatta hiç oyuncağı olmayan çocuklarımız var desek abartmış olmayız.

İstiyoruz ki evdeki bu fazla ama kullanışlı oyuncakları ebeveynlerimiz bize getirsin, biz de oyuncak özlemi çeken çocuklarımıza gönderelim. Düşünsenize, oyuncağı ilk aldığınızda çocuğunuz ne kadar sevinmişti. Aynı oyuncak ikinci kez ikinci bir çocuğu sevindirecek. Üstelik ikincisi için bir bedel ödemeyeceksiniz, ancak kazancınız yine olacak. Bir çocuk daha sevindireceksiniz. Tamamen toplum faydasına dönük olacak. Velilerimizin yıllardır özenle sakladıkları çocuklarının oyunlarını bir de Türkiye'nin başka bir yerinde hiç bilmediğiniz bir çocuğa göndereceğiz. O oyuncak eline geçtiğinde o çocuğun mutluluğunu en iyi anne - babalar tahmin edebilir. Çünkü kendi çocukları da o oyuncakla mutlu olmuştu" şeklinde konuştu.

"OYUNCAKLAR ÜZERİNE NOT YAZARAK DUYGUSAL BİR BAĞ KURABİLİRLER"

Projeye katılan velilere yeni oyuncaklarda indirim uygulanacağını belirten Ali Arı konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Projeye hem teşvik olması hem de velilerimizin oyuncak sayısını değil kalitesini arttırmak için alacakları her zeka oyununa yüzde 10 indirim uygulayacağız. Ayrıca oyuncak getirmeden dükkandan zeka oyunlarından alan ve bu çocuklara göndermek isteyenlere yüzde 20 indirim uygulayacağız. Böylece hem evdeki oyuncak fazlalığından kurtulup bir çocuğun kalbine dokunacaklar, hem de yeni alacakları zeka oyuncaklarına daha ucuz bir fiyata sahip olacaklar. Bugüne kadar oyuncağın sadece eğlendirici yanından faydalanan çocuklar yeni zeka ve strateji oyunuyla zihin gelişimini arttıracak, problemlerle mücadele etmeyi ve bir problemi farklı yollardan çözme becerisi kazanacaklar. Üstelik indirimli olacaklar. Evde çöp durumundaki oyuncakları geri kazanmış olacaklar bir nevi. Ayrıca fazla oyuncakları bize getirdiklerinde üzerine isteğe bağlı olarak ad-soyad, telefon numarası ve bir not yazma imkanı bulacaklar. Böylece ebeveynler ve çocuklar arasında duygusal bir bağ kurulmasına da vesile olmuş olacağız. Sizde ülkenin diğer ucundan bir dost edinmiş olacaksınız. Projeye katılmak isteyen ebeveynlerimiz oyuncakları Arifiye mahallesi, Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'ndeki adresimize getirebilirler. İnternet üzerinden de aliariakademi.com adresinden de telefon ve diğer bilgilerimize ulaşabilirler."

Oyuncaklar İçin Geri Dönüşüm Projesi

Oyuncaklar İçin Geri Dönüşüm Projesi

Oyuncaklar İçin Geri Dönüşüm Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim