• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Öykam’a 1900 Yılından Gelinlik

Öykam’a 1900 Yılından Gelinlik
Ödemişli Avukat Mustafa Aykut Dural, vasiyet üzerine halasının kayınvalidesininin giydiği 1900 yılından kalma gelinliği Ödemiş Yıldız Kent Arşivi...

Ödemişli Avukat Mustafa Aykut Dural, vasiyet üzerine halasının kayınvalidesininin giydiği 1900 yılından kalma gelinliği Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'ne (ÖYKAM) bağışladı.

2012 yılında kapılarını açan ÖYKAM'a bağışlar devam ediyor. Halasının vasiyetini yerine getiren Avukat Mustafa Aykut Dural, yıllar boyu saklanan 1900 yılından kalma gelinliği ÖYKAM'a bağışladı. Halası İffet Selçuk Koper'in kayınvalidesi Mihriye Koper'in gelinliği olan 1900 yılına ait gelinlik, numaralandırılarak müze içerisinde yer alan Çeyiz, Düğün, Gelin Sergi Salonunda sergilenecek. Mihriye Koper'in gelinliğinin elmasiye kumaştan olup 1900 yıllına ait olduğu belirtildi. Gelinliğin aynı zamanda Balkan çizgilerini taşıdığı öğrenildi. Mustafa Aykut Dural, yine Dural ailesine ait çeşitli gömlekler ve tel sarmadan yapılmış sünnet takımını da bağışladı.

"HALAMIN SÖZLÜ VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM"

Halasının sözlü vasiyetini yerine getirdiğini belirten Dural şunları ifade etti: "Halam İffet Selçuk Koper, kayınvalidesi Mihriye Koper'in 1900 yılına ait gelinliğini uzun yıllar itina ile saklamıştı. Kendisi vefat etmeden önce bana bu gelinliği ÖYKAM'a bağışlamamı istemişti. Ben bugün halamın sözlü vasiyetini yerine getirmiş bulunmaktayım. Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bu konuda çok duyarlı ve hassas davranıyor. ÖYKAM yetkililerine bu hassasiyetlerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Halamın isminin burada yaşayacak olması bizler içinde çok önem arz ediyor."

HER ÜRÜN KAYIT ALTINA ALINIYOR

Müze yetkililerinden Tuğba Akbörk ise Mustafa Aykut Dural'a bağışından dolayı teşekkür etti. Akbörk şunları söyledi: "ÖYKAM uzun zamandır bağış almaya devam ediyor. Bağışlanan her ürün müzemizde kayıt altına alınıyor gerekli bakımları yapılıyor ve sergileniyor. Özellikle Dural ailesi için önem arz eden bu maneviyatı yüksek ürün bizim içinde çok değerlidir. En iyi şekilde geleceğe taşımak için çalışacağız. Mustafa Aykut Dural'a da teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim