• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Oturma eylemi yapan HDP'liler operasyonların durdurulmasını istedi

Oturma eylemi yapan HDP'liler operasyonların durdurulmasını istedi
Güneydoğu'da süren askeri operasyonlar Adana'da protesto edildi. HDP il başkanlığı tarafından organize edilen ve 5 Ocak Meydanı'nda yapılan eylem öncesi...

Güneydoğu'da süren askeri operasyonlar Adana'da protesto edildi. HDP il başkanlığı tarafından organize edilen ve 5 Ocak Meydanı'nda yapılan eylem öncesi polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Açıklamanın yapılacağı alanda polis sırt çantalı bütün vatandaşları ararken, polis helikopteri de alan üzerinde sürekli tur attı.

Oturma eylemi yaparak barış isteklerini dile getiren kalabalık adına konuşan ve kendisini barış annesi olarak tanıtan bir vatandaş, kimsenin ölmesini istemediklerini söyledi. Kendilerinin 40 yıldır barış, özgürlük dediklerini ifade eden vatandaş, Güneydoğu'daki ölümlerin durdurulmasını istedi. Herkes ne haklara sahipse kendilerinin de o hakları istediklerini vurgulayan vatandaş, "Ama maalesef bakıyoruz gittikçe savaş uzuyor. Biz 90'ları da gördük, o zaman diyorlardı ki "Tansu Çiller gitse belki biri gelir ve bu savaş durur'. Ama gelen gideni aratıyor. Biz, ne yaptık AKP'ye, Müslüman diye Kürtler inandı diye mi suçtur? Çünkü, Kürtler dinine bağlı insanlar. Hepsi dine çok bağlılar. Ama ne yaptılar, kendilerine zarar verdiler. Önce köyler yakıldı, yıkıldı, metropollere göç edildi. Şimdi de Kürdistan metropollerini yakıyorlar, yıkıyorlar. Yeter diyoruz. Asker de ölmesin, polis de ölmesin, gerilla da ölmesin, sivil insan da ölmesin. Bu kadar ölmek niye, yazık değil mi? Bakın hepsi gençler, hepsi fidanlar. Çocukları görüyorum, daha yeni hepsi polis olmuş, günah değil mi, niye ölsünler, ölmesinler. Hepsi halk çocuğu, ölen de halk çocuğu, polis de halk çocuğu, asker de halk çocuğu, gerilla da halk çocuğu ama hiçbir Genelkurmay, hiçbir Cumhurbaşkanı, hiçbir Başbakan çocuğu ölmemiş, çocukları savaşa katılmıyor. Onun için hepimiz el ele, kardeşçe bu savaşa dur demeliyiz. Bu savaşa dur demeliyiz. Sadece Kürtlerin değil, Türklerin de, Lazların da, Çerkezlerin de herkesin çocukları yaşasın." dedi.

Açıklama esnasında "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" şeklinde slogan atılırken, hazırlanan afişlerde ise "Müzakereler başlatılsın, Öcalan'a özgürlük" şeklinde ifadeler yer aldı.

Oturma eylemi yapan HDP'liler operasyonların durdurulmasını istedi

Oturma eylemi yapan HDP'liler operasyonların durdurulmasını istedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim