• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Otoyolun Altınova-gemlik Kısmı Açılıyor

Otoyolun Altınova-gemlik Kısmı Açılıyor
Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde, Yalova-Altınova ile Bursa-Gemlik arasının Ocak ayı...

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde, Yalova-Altınova ile Bursa-Gemlik arasının Ocak ayı sonu itibariyle trafiğe açılacağını açıkladı.

Gönenli,Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nde gelinen son durum hakkında bilgilendirmede bulundu. Projenin 25,5 kilometresinin Yalova il sınırlarından geçtiğini belirten Gönenli, "Bu proje kapsamında 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yol olmak üzere 433 kilometre uzunluğunda otoyol inşa edilecek olup projenin yapımı ve işletme süresi 22 yıl 4 aydır. Yatırım büyüklüğümüz 6,3 milyar liradır. Tahmini kamulaştırma maliyetimiz 2,5 milyar liradır. Projenin Yalova il sınırları içerisinde yer alan kemsinin yapım maliyeti ise 1,8 milyar dolardır. Yalova'daki kamulaştırma maliyetimizin toplamı da 520 milyon TL'dir" dedi.

Altınova-Gemlik kesiminde çalışmaların tamamlandığını kaydeden Gönenli, şöyle konuştu:

"2016 yılı ocak ayı sonu itibariyle Altınova-Gemlik kesimi trafiğe açılması hedefleniyor. Yani önümüzdeki bir hafta içerisinde bakanlığımızın talimatıyla biz Yalova-Altınova ile Bursa-Gemlik arasını trafiğe açmayı planlıyoruz."

2016 yılı Mayıs ayı itibariyle de İzmit Körfez Geçiş Asma Köprüsü'nün yapım çalışmalarını tamamlayarak trafiğe açılmasının hedeflendiğini kaydeden Gönenli, "İzmit Körfez Geçiş Asma Köprüsü'nün yapım çalışmaları hızla devam etmekte. Ana kablo montajı, ana kablo sıkıştırma. Yine tabliye montaj çalışmaları 2016 Mart sonunda tamamlanması planlanmakta. Asma köprüdeki üstyapı imalatları, izolasyon ve asfalt yapılması ve diğer imalatların yapılmasıyla birlikte Mayıs 2016 tarihinde trafiğe açılacaktır. Bursa-Yalova arasındaki Samanlı tünelinde bütün çalışmalar tamamlanmış ve hizmete açılacak hale getirilmiştir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim