• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Otopark inşaatının binaları çatlattığı iddiası

Otopark inşaatının binaları çatlattığı iddiası
CHP'li belediye meclis üyeleri, Merter'de E5 kenarına yapılan otopark nedeniyle çevre binalarda çatlaklar oluştuğunu savundu.

CHP'li belediye meclis üyeleri, Merter'de E5 kenarına yapılan otopark nedeniyle çevre binalarda çatlaklar oluştuğunu savundu. Çevre sakinleri de son günlerde binalardan ses geldiğini binalar arasında açılmalar olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Merter'de E5'in hemen kenarında yapımına başlanan katlı otopark inşaatı nedeniyle çevre binalarda çatlamalar oluştuğu ileri sürüldü. İstanbul Büyükşehir ve Güngören belediyelerinin CHP'li meclis üyeleri bu iddia üzerine çevrede inceleme yaptı.

Güngören Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ergün Edepali, İBB tarafından 242 araçlık otopark inşaatı başladığını hatırlattı. İnşaat yapılırken gerekli önlemlerin alınmadığını öne süren Edepali, bu nedenle çevre halkında büyük bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Edepali, "2-3 gündür binalardan sesler geldiğini, sıvalarının döküldüğünü söyleyerek şikayetlerde bulunuyor. Biz de CHP meclis üyeleri olarak 2 gündür inceleme yapıyoruz. Bu incelemeler neticesinde inşaat yapılırken gerekli önlemlerin alınmadığı yönünde bazı tespitlerimiz oldu. Biz bunu Güngören belediye meclisinde dün gündeme getirdik. Soru önergesi verdik. Aynı zamanda önümüzdeki hafta İBB meclisinde de arkadaşlarımız soru önergesi verecek." dedi.

Dün inşaat mühendisleriyle görüştüklerini ifade eden Edepali, "Güngören belediyesinden kimsenin gelip gelmediğini sorduk. Sadece dün bizim soru önergemizden sonra fen işleri müdürünün telefonla aradığını söylediler. Onun dışında da çevre sakinlerinden de duyduğum kadarıyla kimse gelip gitmedi." diye konuştu.

İnşaat alanı yakınındaki Emek Apartmanı yöneticisi Sedat Kurşun da, iki haftadır kazı yapılmaya başladığından itibaren bu sorunlarla karşılatıklarını ileri sürdü. Kurşun, "Şikayetlerimizi bildirdik. İBB'ye gittik müracatımızı yaptık. Bugün de ilçe belediye başkanlığına gideceğiz. Çünkü İBB'den bize geri dönüşüm olmadı. Kimse de "gelin derdiniz nedir?" diye soran olmadı. Çoluk çocuğumuz var, uykusuzuz, tedirgin yatıyoruz, tedirgin kalkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Apartman görevlisi Satılmış Curuk ise, kendi ikamet ettiği dairedeki çatlakları gösterdi. Curuk, "10 gün önce çatlak oluştu sadece. Her geçen gün arttı bu açıklar. Taşıyıcı kolon ile perde betonda açılma oluştu." dedi.

Bir apartman sakini de otopark inşaatından gelip duvara cihaz taktıklarını anlattı. Apartman sakini, "Her gün birer milim açılıyor. Damadım her gün fotoğrafını çekip onlara gönderiyor. Akşamda köpük koyduk böcek falan çıkmasın diye. Bilmiyorum artık ne olacak. Konduğu günden beri epey açıldı." diye konuştu.

Aynı apartman sakini banyoda iki duvar arasında oluşan açılmaya elini sokarak gösterdi. 9 katlı iki bina arasında 7-8 santimetre kadar açılma olduğu gözlendi. Konuyla ilgili İBB'nin rapor hazırlayacağı ancak şu ana kadar herhangi bir rapor ya da detaylı bilgilendirme yapılmadığı iddia edildi.

Cihan

Otopark inşaatının binaları çatlattığı iddiası

Otopark inşaatının binaları çatlattığı iddiası

Otopark inşaatının binaları çatlattığı iddiası

Otopark inşaatının binaları çatlattığı iddiası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim