• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

“Otonomi’ye 1 Mart’a kadar taşınmayan oto galerin ruhsatları iptal edilecek"

“Otonomi’ye 1 Mart’a kadar taşınmayan oto galerin ruhsatları iptal edilecek"
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Ankara Büyükşehir...

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Ankara Büyükşehir Meclisi tarafından oto galerilerinin 1 Mart'a kadar Esenboğa yolu üzerinde yapımı tamamlanan otomotiv yaşam merkezine taşınacağını açıkladı. Erkoç, "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ankara'da ikinci el oto alım satımı yapan tüm oto galerilerinin 1 Mart'a kadar, Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'nda yapımını gerçekleştirilen otomotiv yaşam merkezi Otonomi'ye taşınması kararını alındı. Bu tarihe kadar Otonomi'ye taşınmayan iş yerlerinin ruhsatları iptal edilecek, iş yerleri mühürlenerek faaliyetten men edilecektir." dedi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Ankara'da ikinci el oto alım satımı yapan oto galerilerinin 1 Mart'a kadar Esenboğa Yolu'nda yapımı tamamlanan 2. el oto alım satım sitesi Otonomi'ye taşınmasına yönelik Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Erkoç, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ankara'da ikinci el oto alım satımı yapan tüm oto galerilerinin 1 Mart'a kadar, Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'nda yapımını gerçekleştirilen "otomotiv yaşam merkezi" Otonomi'ye taşınması kararının alındığını kaydetti. Erkoç, "Bu tarihe kadar Otonomi'ye taşınmayan iş yerlerinin ruhsatları iptal edilecek, iş yerleri mühürlenerek faaliyetten men edilecektir. MASFED, BOD ve Otonomi ailesi olarak, oy birliğiyle alınan ve Ankaramız ve sektörümüz açısından tarihi nitelik taşıyan bu karardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ve meclis üyelerimizi tebrik ediyoruz."

Aydın Erkoç, "İnşaatı biten ve açılışa hazır olan Otonomi, şehirde 2. el araç ticareti yapan tüm esnafa yetecek hacimdedir, burada herkese uygun fiyatlarla yer bulunmaktadır. Ankara'daki tüm araç satıcılarını bir araya toplayacak Otonomi, motorlu araç ticaretinin ildeki tek adresi ve ülke genelinde en önemli cazibe merkezi olacaktır." açıklamasında bulundu.

OTONOMİ'DE AYNI ANDA 12 BİN ARAÇ SERGİLENEBİLECEK

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı, Otonomi'nin Esenboğa yolunda 375 bin metrekarelik bir alanda kurulduğunu ifade etti.

Aydın Erkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Otonomi'de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza bulunmaktadır. Otonomi'de 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 iş yeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de beş yıldızlı otel yer almaktadır. İçinde kafe ve restoranlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosunun da yer aldığı Otonomi'de vatandaşlar, kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM'ye tüm imkanları bir arada bulabilecektir. Günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek kapasitedeki Otonomi'ye, günde 9 bin araç giriş çıkış yapabilecek. Otonomi'de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Sıfır ya da 2. el araç almak isteyenler, aradığı her model aracı Otonomi'de bulabilecektir. Satılan araca, Otonomi tarafından tüm test ve kontrolleri yapılarak bir yıl garanti verilecektir. Otonomi'de aileler ve çocukları için son derece zengin sosyal aktiviteler de sunulacak, bu özellikleri ile Otonomi, tam anlamıyla bir "otomotiv yaşam merkezi" olacaktır."

Erkoç, Emek, Bahçeli, Aydınlıkevler, Turan Güneş Bulvarı, Subayevleri, Yenimahalle, Cebeci, Demetevler, Etimesgut gibi birçok semtte LPG'li araçları ile insan hayatını tehlikeye atan, kaldırım ve yol işgalleriyle trafiği tıkayan ve hayatı zorlaştıran apartman altı galerilerin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararı uyarınca binlerce araçlık stokları ile birlikte buraları boşaltarak Otonomi'ye taşınması ile şehirde büyük rahatlamanın olacağına dikkat çekti.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Otonomi, 2. el araç ticaretini bir standarda kavuşturarak; nitelikli bir mesleki faaliyete dönüşecektir. Otonomi, doğrudan ve dolaylı olarak 5 bin kişiye iş imkanı yaratacak, tüm ilçeleri ile Ankara ekonomisine hamle yaptıracak; sektördeki kayıt dışılığı da sona erdirecektir."

“Otonomi’ye 1 Mart’a kadar taşınmayan oto galerin ruhsatları iptal edilecek"

“Otonomi’ye 1 Mart’a kadar taşınmayan oto galerin ruhsatları iptal edilecek"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim