• BIST 9548.09
  • Altın 2492.537
  • Dolar 32.5087
  • Euro 34.5601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Otonomi Ankara’da Faaliyete Geçiyor

Otonomi Ankara’da Faaliyete Geçiyor
MASFED, BOD ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, inşaat çalışmaları tamamlanan ve artık açılışa hazır olan Otonomi'nin 2. el araç ticareti...

MASFED, BOD ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, inşaat çalışmaları tamamlanan ve artık açılışa hazır olan Otonomi'nin 2. el araç ticareti yapan tüm Ankara galerici esnafına yetecek kapasitede olduğunu belirtti.

Hükümet ve Büyükşehir Belediyesi'nin de büyük destek verdiği Otonomi'nin Ankara'da otomotiv ticaretinin tek adresi olacağını ifade eden MASFED, BOD ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, bu mega projenin Ankara ve ilçeleri ile ülke ekonomisine ve sektöre önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Erkoç, "Binlerce aracın sergileneceği ve alım satım işleminin aynı yerde yapılacağı dünyada eşi benzeri olmayan bir ticaret merkezi olarak Otonomi'nin açılışı sektör için de bir milattır. Vatandaşlar kapı kapı gezmek yerine zengin marka ve fiyat seçeneklerini bir arada bulacak, ihtiyaç duyduğu aracı tüm yasal işlemlerini aynı yerde gerçekleştirip her türlü testleri yapılmış biçimde ve Otonomi garantisiyle satın alabilecek" şeklinde konuştu.

Ankara'nın Emek, Bahçeli, İç Aydınlık gibi semtlerinde kümelenmiş ve kaldırım işgalleri ile yolları daraltan, trafiği kilitleyen, hayatı olumsuz etkileyen galerilerin İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararı uyarınca zorunlu olarak 1 Mart'a kadar Otonomi'ye taşınacağını belirten Erkoç, binlerce aracın trafikten çekilmesiyle şehrin nefes alacağını vurguladı. Erkoç, halen şehre dağılmış apartman altı galerilerde, internet sitelerinde ya da kayıt dışı ayaküstü satış yapan kişilerce yürütülen, çeşitli suiistimaller ve güven probleminin yaşandığı 2. el araç ticaretine Otonomi ile bir standart geleceğini belirtti. Otonomi ile bu işin kurumsallaşacağını vurgulayan Erkoç, "Olumsuz yargılar silinecek, güven tesis edilecek. İkinci el otomobil ticareti kurumsal bir kimlik ve saygınlık kazanacak" dedi.

Erkoç, Otonomi'nin il ve ülke ekonomisine önemli katkıları olacağını belirterek, bunların başında sektörde kayıt dışılığın ortadan kalkmasıyla devletin artacak vergi gelirlerinin geldiğini ifade etti. Ülkenin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu söyleyen Erkoç, doğrudan ve dolaylı 5 bin kişiye iş yaratacak Otonomi'nin istihdam açısından da ekonomiye ciddi katkı yapacak bir proje olduğuna dikkat çekti. Erkoç, "Bütün bu hususları göz önüne aldığımızda şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki Otonomi çok çok önemli bir projedir. Otonomi, Ankara'nın şiddetle ihtiyaç duyduğu hayati bir projeydi ve ne mutlu ki onu düşünmek ve hayata geçirmek bize nasip oldu. Başardık, gururluyuz. Otonomi ile tüketici, ticaret erbabı, sektör, devlet, Ankara ve ilçeleri, yani herkes kazanacak, yani Türkiye kazanacak" dedi.

Otonomi Ankara’da Faaliyete Geçiyor

Otonomi Ankara’da Faaliyete Geçiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim