• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Otomobilinizin Kışlık Bakımını İhmal Etmeyin

Otomobilinizin Kışlık Bakımını İhmal Etmeyin
Bilecik'te oto tamirciliği yapan Hakan Bağırkan, "Arabalarının kışlık bakımlarını ihmal eden araç sahipleri, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek...

Bilecik'te oto tamirciliği yapan Hakan Bağırkan, "Arabalarının kışlık bakımlarını ihmal eden araç sahipleri, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arıza nedeniyle 4 bin liraya varan ağır faturalarla karşılaşabiliyor" dedi.

Bağırkan, araç sahiplerine uyarılarda bulunarak, araçlara yazlık ve kışlık olmak üzere yılda iki kere bakım yapılması gerektiğini söyledi. Bağırkan, özellikle kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Bakım yapılmamasının özellikle kış şartlarında araca büyük zarar verebileceğini ifade eden Bağırkan, kışlık bakımın ortalama 250 TL civarında ve kış bakımına bir de kış lastiği eklenirse fiyat 750 TL'ye çıkabileceğini belirtti. Araçlara kışlık bakım yapılmadığı takdirde meydana gelebilecek olumsuzlukları hatırlatan Hakan Bağırkan, "Zorlu kış şartlarında araçlar risk altındadır. Akü bakımı, marş ve şarj dinamosu bakımı, antifiriz kontrolü ve cam suyuna antifiriz konulması gerekir. Kışlık bakımlarda kayışlar kontrol edilmeli ve polen filtreleri değiştirilmelidir" diye konuştu.

KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEMİ

Bağırkan, kış bakımının önemli bir parçası olan kış lastiğini diğer lastiklerden ayıran farkın ise kalın dişli, yere daha çok tutunan, daha kalın tabanlı bir lastik olması olduğunu anlattı. Kış lastiğinin bu özelliğinin, ıslak yerlerde kaymayı önlediğini aktaran Bağırkan, şöyle devam etti:

"Binek araçlarda 4 mevsim lastikleri kullanılabilir ama ticari araçlarda kesinlikle kış lastiği takılmalı. Araçlarda zincir bulunması gerekiyor. Kışlık lastikleri yazın çıkarmak zor geliyor ama bu lastikler yazın kullanıma uygun değil. Ayrıca, kışın sokakta kalan hayvanların sıcak olduğu için motor aksamlarına girebilir. Sürücüler hareket etmeden önce korna çalıp, motor aksamında hayvan varsa ürküp dışarı kaçmasını sağlayabilirler."

Otomobilinizin Kışlık Bakımını İhmal Etmeyin

Otomobilinizin Kışlık Bakımını İhmal Etmeyin

Otomobilinizin Kışlık Bakımını İhmal Etmeyin

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim