• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Otomobil fiyatına uçakta balayı suiti

Otomobil fiyatına uçakta balayı suiti
Singapur Hava Yollarının Airbus A380 uçaklarında hizmet verdiği balayı suitlerine Türk yolcular yoğun ilgi gösteriyor.

16 bin dolardan başlayan Balayı suitini kullanan Türk yolcular arasında ünlü iş adamları ve sanatçılar de yer alıyor. Singapur Hava Yollarının Airbus A380 uçaklarında hizmet verdiği balayı suitlerine Türk yolcular yoğun ilgi gösteriyor. A380’lerde hizmet veren 8 tane tek, 2 tanede çift kişilik suit, A350 kabinlerinde de yer alacak. Singapur Hava Yolları balayı suitini gelecek yıl Amerika’ya A350’lerle yapılacak satışlar için şimdiden tanıtmaya başladı. Çift kişilik suitler, aradan bir paravanla bölündüğünde tek kişilik oluyor. Paravan açıldığında da balayı suiti olarak adlandırılan, kocaman bir yatağa dönüşüyor. Balayı suitinin iç dizaynı Fransız yat tasarımcısı Jan Jack Russo, koltuk dizaynı ise Ferrari’nin İtalyan koltuk tasarımcısı tarafından yapıldı.

BALAYI SUTİNDE UÇMAK TEK KİŞİ ON ALTI BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

Balayı suitinde uçuş keyfini yaşamanın bedeli ise seyahat edile mesafeye göre, 16 bin dolar ile 17 bin dolar arasında değişiyor. Başka bir deyişle balayı suiti bileti neredeyse sıfır otomobil fiyatına denk geliyor.

“TÜRKİYE’DEN BALAYI SUİTİNE YOĞUN TALEP VAR”

Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Tw Tang, “Balayı suitini dünyada ilk defa uyguladığımızda çok iyi geri dönüşler aldık. A380 tipi uçağımızdaki ilk uçuşlarda balayı suitine Türk yolculardan da yoğun talep vardı. 2008 yılında İstanbul’dan Singapur’a uçurduğumuz ünlü bir çifti, oradan A380’nin balayı suitinde Amerika’ya uçtu. Bu uçuştan sonra Türk yolculardan balayı suitimize olan talep bugün de artarak devam ediyor. Türkiye’den bir çok işadamı ve ünlü Singapur Hava Yollarının balayı süitinde uçtu. Hatta bunların arasında çok ünlü iş adamları ve sanatçılarda var. Biz verdiğimiz hizmetle balayı suitine ödenen paranın hakkını son kuruşuna kadar verdiğimize inanıyoruz” dedi.

Singapur Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Tw Tang Türkiye’den Singapur’a seyahat konusunda yoğun talep aldıklarını belirterek, “Bu talebi karşılamak adına İstanbul’a üçüncü havalimanı yapılması bizi heyecanlandırıyor ve çok memnun ediyor. Türkiye’deki uçuşlarımızın kapasitesini artırmak istiyoruz. Bunu ya büyük uçaklarla, ya da uçuş frekansımızı iki katına çıkararak yapabiliriz. Şu anda İstanbul-Singapur arasında haftanın her günü karşılıklı birer uçuşumuz var. Üçüncü havalimanı açıldığında bunu iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Singapur’dan İstanbul üçüncü havalimanına, A380 ve A350 gibi geniş gövdeli uçaklarla uçmak istiyoruz. Türk Hava Yolları ile de çok güzel bir ortaklık anlaşmamız var. THY ile birlikte, Türkiye ve Ortadoğu pazarında büyümek istiyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL UÇUŞLARINDA YÜZDE 40 ARTIŞ

Singapur Hava Yolları’nın İstanbul uçuşları hakkında bilgi veren Tang, “Uçakların doluluk oranından ve İstanbul’a uçmaktan çok memnunuz. Ben Türkiye’de göreve başlayalı bir oldu. Geldiğimde haftada haftada 5 seferimiz vardı. Şu anda haftada yedi sefer yapıyoruz. Bu Singapur’dan İstanbul’a taşıdığımız yolcu sayısında yüzde 40’lık bir artış demek.Türkiye’den Singapur’a taşıdığımız yolcu sayısında da yüzde 10’luk bir artışı yakaladık. Biz ayrıca İstanbul’u bir hub olarak kullanıyoruz. THY ile ortak uçuş anlaşmamız sayesinde, Balkanlar’dan Türkiye’den aldığımız yolcuları İstanbul’dan Singapur’a, oradan da diğer Uzakdoğu ülkelerine taşıyoruz” dedi.

UÇAĞI RESTORANA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Uçaklarda 60 çeşit yemek ikramı sunduklarını dile getiren Tang, “Uçuşlarda yemek ikramının çok ötesinde uçağı restorana dönüştüren bir havayoluyuz. Diğer uçak şirketlerinden farkımız şu. Diğer uçak şirketleri bir koltuğu alır onu yatağa dönüştürmeye çalışırlar. Biz yatağı alıp, onu koltuğa dönüştürmeye çalışırız. Bizim farkımız ve felsefemiz bu. O yüzden yemek ikramında amacımız uçağı 5 yıldızlı bir restorana çevirmektir. Servis ettiğimiz yemeğin kalitesinin yanı sıra, kabini güzel bir ambiansla keyifli hale getiriyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim