• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Otobüs Seferleri Esnafı Mağdur Etti

Otobüs Seferleri Esnafı Mağdur Etti
Van'ın Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Eş Başkanı Faruk Yavuz, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Van-Gürpınar arası otobüs...

Van'ın Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Eş Başkanı Faruk Yavuz, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Van-Gürpınar arası otobüs seferlerinin esnafı mağdur ettiğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van-Gürpınar arasında başlatılan ve haftanın yedi günü saatte bir yapılacak olan seferlerle ilgili konuşan Gürpınar ESO Eş Başkanı Faruk Yavuz, "Van Büyükşehir Belediyesi tarafından her ilçede olduğu gibi bizim ilçede de başlattıkları otobüs seferleri esnaf ve şoför arkadaşlarımızı mağdur etmiştir. Tabi ki vatandaşlar açısından bakıldığı zaman güzel ve yerinde bir hizmet. Ancak bu hizmet bir tarafı memnun ederken bir tarafı mağdur etmiştir. Bizim amacımız hiç kimse mağdur olmadan orta bir yol bulunmasıdır. Otobüs seferleri özellikle şoför esnafımızı mağdur etmiş ve iş yapamaz hale getirmiştir. Şu an iki tane minibüs kooperatifimiz var. Bunlara bağlı 60 tane minibüs bulunmakta. Bu minibüslerin şoförleri aile geçindiren, ayrıca vergi ve sigorta veren insanlar. Bu şekilde hem geçinmeleri zorlaşacak hem de vergi ve sigortalarını ödeyemeyecek durma gelecekler. Diğer taraftan yeni başlatılan otobüs seferleriyle ilçede yaşayan vatandaşlar alışverişlerini Van'da yapmaya sebep olmuştur. Bu da burada esnaflık yapan vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Şoför arkadaşlarımız eskiden 3 günde sefer yaparken, şu an bu sayı çok aza indi. Hatta oda olarak yeni bir uygulama başlatmıştık. Bu uygulama ile şoförlerimiz Van'a yarım saatte bir sefer yapıyorlardı. Böylelikle hem vatandaşlarımız hem de şoförlerimiz memnun olmuşlardı. Ancak otobüs seferlerinin başlamasıyla bu uygulama da yarıda kaldı. Bizim isteğimiz bu esnaf arkadaşlarımız mağdur olmasın. Buna orta bir yol bulunsun. Bizim önerimiz madem bu seferler yapılacak, o zaman her saatte bir değil de günde 3 sefer olsun. Sabah, öğle ve akşam yapılsın. İki otobüs sefer yapmakta. Bunun bir tanesi Güzelsu tarafına sefer düzenlesin. Böylelikle hem oradaki vatandaşlar rahat gidip gelmiş olacaklar hem de aza inen seferlerden dolayı buradaki şoför ve esnaf mağdur durumdan kurtulmuş olacak. Yetkililerden sesimizi duymalarını ve bunun için ortak bir çözüme gitme yolu aramalarını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim