• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Oto Galerileri İçin Yasal Süreç Beklenecek

Oto Galerileri İçin Yasal Süreç Beklenecek
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararı gereği 1 Mart'a kadar şehir dışına taşınmaları için kendilerine verilen süreleri dolan ve taşınmayan 2....

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararı gereği 1 Mart'a kadar şehir dışına taşınmaları için kendilerine verilen süreleri dolan ve taşınmayan 2. el oto alım satımı yapan galerilere işlem yapılması için yasal süreç beklenecek.

Valilik koordinesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Emniyet güçleri ve ilçe zabıta ekipleri işbirliğiyle Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak başkanlığında işlem yapmak üzere Emek Bişkek Caddesi'nde (eski 8. Cadde) bulunan oto galerilere gitti.

Oto galeri sahipleri ve dernek yöneticileri, Abdurrahman Karabudak'a, Ankara 15. İdare Mahkemesi'nden ANODER- Ankara Oto Galericileri Derneği tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararını gösterdiler.

Karar üzerine, Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleriyle gerekli görüşmeleri yapan Karabudak, oto galerilerinin bulunduğu ilçelerde işlem yapılması için yasal süreci bekleyeceklerini ve yasal süreç boyunca herhangi bir işlem yapmayacaklarını belirtti.

-"YASAL SÜREÇ BEKLENECEK"-

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı :

"1 Mart uygulamalı Meclis kararımız neticesinde, ilçe zabıta müdürlüklerimiz ve Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerimiz, karara uyan ve uyanmayan işyerleriyle ilgili gerekli tespitleri yaptı. Tespitlerden sonra da Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte Emek Bişkek Caddesi'ne geldik.

Ardından, esnafın ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının buna karşı mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldıkları beyanları üzerine, ilgili kararı inceledik. Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği'nin de 15. İdare Mahkemesi tarafından bu kararın alındığını teyit etmesinden dolayı bir işlem yapılamayarak, mahkeme sonucunu beklemek üzere ekiplerimiz ayrıldı. Bu karar, tüm ilçelerimiz için geçerlidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim