• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

’Otizmli Bireyler İçin Spor Eğitimi Projesi’

’Otizmli Bireyler İçin Spor Eğitimi Projesi’
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu işbirliğiyle geliştirilen "Otizmli Bireyler İçin Spor...

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu işbirliğiyle geliştirilen "Otizmli Bireyler İçin Spor Eğitimi Projesi" protokolü, düzenlenen imza töreniyle uygulanmaya başlandı.

Trakya Üniversitesi 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen programa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü İlhan Toksöz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlk/Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu resim sergisi açılışı gerçekleşirken engelli öğrencilerin faydalanacağı "Hareket Eğitim Salonu'nun da açılışı yapıldı.

Açılışların ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük tarafından, "Otizmli Bireyler İçin Spor Eğitimi Projesi" protokolü imzalandı. Özcan, yaptığı konuşmada, "Son 3 yıldır Trakya Üniversitesi'nin kapıları Rektörümüz Sayın Yener Yörük sayesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze ardına kadar açık. Akademik anlamda çok ciddi destek görüyoruz. Bu imzaladığımız protokol II. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerimiz faydalanacaktır. Meslek Yüksekokulu öğrencileri de sosyal sorumluluk sahibi olacaklar. Bu projede her türlü desteği veren Rektörümüz Yener Yörük'e teşekkür ediyorum. Bu projenin tüm Türkiye'de örnek olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise yaptığı konuşmada, "Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcan'la birlikte yine hayırlı bir işe imza attık. Otistik öğrencilere yönelik bu projeyi başlatıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, üniversitemizin katkılarıyla, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin desteğiyle bu projeyi uygulayacağız. Bu projenin otistik öğrencilerimize çok katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kaydetti.

Daha sonra, "Ses Sizsiniz" programı kapsamında; Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler öğrencileri ile Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri arasında dostluk maçı gerçekleştirildi.

Maçın ardından öğrencilere ödülleri, Rektör Yener Yörük ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından verildi. Program, öğrencilerin balon patlatma etkinliğiyle sona erdi.

’Otizmli Bireyler İçin Spor Eğitimi Projesi’

’Otizmli Bireyler İçin Spor Eğitimi Projesi’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim