• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

“Otellerin Sosyal Medyaya İlgisi Artıyor”

“Otellerin Sosyal Medyaya İlgisi Artıyor”
Nadide Gayretli, otellerin özellikle son birkaç yıldır sosyal medyayı etkin bir pazarlama aracı olarak kullandıklarını böylelikle mevcut ve potansiyel...

Nadide Gayretli, otellerin özellikle son birkaç yıldır sosyal medyayı etkin bir pazarlama aracı olarak kullandıklarını böylelikle mevcut ve potansiyel müşterileri ile büyük bir etkileşim sağladıklarını söyledi.

Turizm sektörünün önemli yöneticilerinden Nadide Gayretli, sosyal medya kullanımının, kişisel olarak hayatın ilgi çekici kısımlarından biri olmayı başardığını ve pek çok sektörün olduğu gibi turizm sektörünün de göz bebeği haline geldiğini söyledi. Özellikle online rezervasyon sistemlerinin gelişmesiyle birlikte, sosyal medyanın turizm sektörünün içinde hızlı şekilde gelişen dinamik, sınırsız imkanlar sunan pazarlama kanalı olarak konumlandırıldığını açıklayan Gayretli, otellerin özellikle son birkaç yıldır, sosyal medyayı etkin bir pazarlama aracı olarak kullandıklarını böylelikle mevcut ve potansiyel müşterileri ile büyük bir etkileşim sağladıklarını ifade etti.

Marka ile müşteri arasında oluşturulan bağın kalıcılığı için, otellerin sosyal medya stratejisini belirlerken çok dikkatli olması gerektiğini belirten Nadide Gayretli, sosyal medyanın sadece fotoğraf paylaşmaktan ibaret olmadığını, müşterilerin sorularına online çözüm üretirken hızlı ve çözüm odaklı olunması gerektiğini söyledi.

Müşterilerin ilgilendikleri otelde konaklamadan önce internette detaylı bir araştırma yaptığının altını önemle çizen Gayretli, otellerin sosyal medyada kendilerini doğru şekilde tanıtmalarının müşteri kazanma yolunda çok önemli bir yaklaşım olduğunu belirtti. Son olarak; sosyal medya için mobil tabanlı uygulamaların yakından takip edilmesinin önemine işaret eden Gayretli, yarar getirecek araçları diğer geleneksel pazarlama kanalları ile besleyerek ortak çalışmalar yapılmalı diye sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim