• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Otelciler, Afrika pazarından umutlu

Otelciler, Afrika pazarından umutlu
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Kasım Zoto, Nijerya başta olmak üzere çevre ülkelerden helal turizm ile...

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Kasım Zoto, Nijerya başta olmak üzere çevre ülkelerden helal turizm ile ilgili dikkat çekici talep ve sorular geldiğini söyledi. Zoto, "Güney Afrika'dan geçen yıl Türkiye'ye 47 bin, tüm Afrika kıtasından ise 885 bin turist geldi." dedi.

Güney Amerika, Güney Afrika ve Azerbaycan fuarlarına katılan TÜROB yönetimi, yeni pazarların geliştirilmesi konusunda somut mesajlar verdi. Güney Afrika'nın Cape Town kentinde düzenlenen WTM Afrika Fuarı'na iştirak eden TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Kasım Zoto, Avrupa ve dünyada mevcut olan resesyon ve terörün burada da etkisini gösterdiğine dikkat çekti. Zoto şu bilgileri verdi:

"Güney Afrika'dan 2016 yılı için taleplerde düşüş olmasına rağmen başarılı bir organizasyon oldu. Türk Hava Yolları, Cape Town, Durban ve Johanesburg şehirlerinden İstanbul'a tam bir dolulukla uçuyor. Ancak bu yolcuların ağırlıklı transit olması düşündürücü. Ancak Güney Afrika'dan geçen yıl Türkiye'ye 47 bin, tüm Afrika kıtasından ise 885 bin turist geldi."

TÜROB'un önem verdiği pazarlardan biri de Azerbaycan oldu. Bakü'de gerçekleştirilen AITF fuarıyla ilgili izlenimlerini paylaşan TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Uygar Koçaş ise şunları söyledi:

"Azerbaycan bizimle aynı dili konuşan ve kültürel olarak da bize çok yakın bir pazar. Azerbaycan'da en çok ziyaret edilen destinasyon Türkiye. Bununla birlikte geçen yıl iki kere yaşanan devalüasyonun etkisi ile Azerbaycan halkı tüketimlerinde kısıtlamaya gitmiş bu da tatil harcamalarının azalması ile sonuçlanmıştır. Ayrıca Türkiye'de yaşanan terör olaylarının da tüketici tercihlerine olumsuz yansıdığını söylememiz gerek. Sonuç olarak, tatil için hala Antalya Azeri pazarı için özellikle kaliteli her şey dahil konsepti ile rakipsiz, İstanbul ise bir numaralı gidilecek şehir durumundadır. Yine de tanıtım faaliyetlerimizin özellikle İstanbul, Kapadokya ve Azerbaycan pazarını hedefleyen diğer şehirlerimiz için ara verilmeden devam ettirilmesi çok önemlidir."

Azerbaycan'a günde 9 uçak seferi olduğunu ifade eden Koçaş, uçakların da dolu gidip geldiğine dikkat çekti. Koçaş, Türkiye'nin geçen yıl 602 bin Azeri turisti ağırladığını hatırlattı.

BREZİLYA DURGUN, ARJANTİN PARLIYOR

İştirak edilen bir diğer fuar olan WTM Latin Amerika Turizm Fuarı'nı da değerlendiren TÜROB yetkilileri, Brezilya realinin, ABD doları karşısında kaybetmesinin bu yılki seyahat hareketlerini olumsuz etkileyeceğini öngörüldüğünü belirtti. Türkiye'nin yılda 200 bin civarında turist ağırladığı Güney Amerika pazarlarında Türk dizilerinin de etkisiyle olumlu talepler alınıyor. Geçen yıl Brezilya'dan gelen turist sayısı yüzde 6 düşüşle 85 bin kişi olurken, Arjantin pazarı yüzde 86 artışla 83 bin olarak gerçekleşti. Arjantin pazarındaki artış yılın ilk iki ayında da devam etti. İki ayda yüzde 35 artışla 7 bin 425 Arjantinli geldi. Brezilya'daki düşüş ise sürdü.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim