• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

'Otel ve tur fiyatları inecek, tatil beldelerine yerli akını artacak'

'Otel ve tur fiyatları inecek, tatil beldelerine yerli akını artacak'
Avrupa ve Rusya'dan gelen iptaller, sektörü yerli turizme yönlendirdi.

Avrupa ve Rusya'dan gelen iptaller, sektörü yerli turizme yönlendirdi. Bu yüzden fiyatların düşeceğini öngören turizmciler, açığın yurtiçi tatilcilerle kapanacağını düşünüyor. Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, iptallerin ardından oda ile tur fiyatlarının ineceğini ve tatil beldelerine yerli akınının artacağını söylüyor. Karaderili Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili de 2016 ve 2017'de Türkiye'den müşterilerin yoğun olacağını; yerli turistin daha uygun fiyatlar ile tatil yapılacağını belirtiyor.

Pronto Tour'un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ve termal oteller ile anılan Karaderili Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, turizm sektörünün son durumu ile ilgili olarak Cihan'a değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan olumsuzluklara rağmen 2016- 2017 dönemindeden ümitli olan Ali Onaran, dışarıdan gelen tur iptallerin acente ile otel fiyatlarını indirdiğini, indirmeye devam edeceğini ifade ediyor. Buna karşılık tanıtım hamlelerini arttırdıklarını aktaran Onaran, operatörlerin ve otellerin indirimlerinin yüzde 30'u bulduğuna işaret ediyor. Onaran, "Yerli turist adedi artıyor. Örneğin Pronto Tour'un müşterileri 2015'e göre yüzde 70-80 oranında artıyor. Neden? Neden, otel fiyatları yüzde 20-25 daha uygun. Fiyatlarda indirim var, bu da kuşkusuz yerlilerin lehine. Zannediyorum yerlilerin tatil beldelerinde yoğunluğu 2015'te yüzde 10 idi, bu sene yüzde 17-18'i görür." diyor.

Orhan Karaderili de Avrupa ve Rusya tarafından gelen iptallerin iç talep ile telafi edileceğini düşünüyor. Bu anlamda yeni kampanyalar düzenleyeceklerini duyuran Karaderili, "Biz otelciler, bu kampanyalar ile daha evvel mekânlarımızda görmediğimiz sayıda yerli turisti ağırlayacağız. Bu alanda da büyük bir rekabet görülecek. 2016 ve 2017 dönemlerinde yerli turist hiç olmadığı kadar uygun rakamlarda tatil yapma imkânı elde edecek." ifadelerini kullanıyor.

Karaderili, ayrıca Türkiye'ye yabancı turist ilgisinin de devam ettiği kanaatinde. Terör olaylarının ardından Avrupa'dan geliş gidişlerin gerilediğini, ancak bölge ülkelerinden rağbetin devam ettiğini dile getiren Karaderili, şöyle devam ediyor:

"Ama bölge ülkeler bundan pek etkilenmedi. Örneğin İran'dan gelecek turist sayısında artış öngörüyorum. Arap turistin Türkiye'ye olan ilgisinin aratarak devam edeceğini tahmin ediyorum. Arap turist için benim şöyle bir sözüm vardır: "what they here is ezan what they eat is helal'. Buradan yola koyularak dünyanın hiçbir yerinde bu modernlikte bir şehirde yapabilecekleri bir tatil yok. Hem bir Avrupa şehrinde uyanıp hem de helal yiyecek yiyebilecekleri bir yerdeler. Onun için bu ilginin hala devam edeceğini ve Arap ülkelerinden şu an çok küçük bir pay aldığımız kanaatindeyim. Türkiye'nin bu varlığı yeni yeni keşfettiği kanaatindeyim."

Yerli turistin de kıyı bölgelerine yoğun talep gösterdiğini aktaran Karaderili, termal alanların turizmden daha büyük pay alması temennisinde bulunuyor.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim