• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

ÖSYM, tercih süresi için açıklama yaptı

ÖSYM, tercih süresi için açıklama yaptı
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversite tercihleri için verilen süresinin uzatılmayacağını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 7 Temmuz'da başlayan ÖSYS tercih  işlemleri, 17 Temmuz saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak 
 
Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin  https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve  şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi  yapılmayacak.  ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih  listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme  alınacak. 
 
Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresindeki  açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işleminin  ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor.  Adayların tercihlerinin  ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2014-ÖSYS Tercihleriniz ………..'  tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor.  Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde  https://ais.osym.gov.tr   İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol  etmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklaması gerekiyor. 
 
Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra  tercih süresi  içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerinde değişiklik  yapabilecek. 
 
Ayrıca, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda;  106110415 kodlu Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 701 koşulu getirildi. 
 
Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik  numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifresini özenle korumaları ve tercih rehberi  veya tercih robotu gibi sanal sistemler de dahil hiçbir kimseyle veya yazılımla  paylaşmamaları gerekiyor.  T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri  şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi  sorumlu olacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim