• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hamamcı:

ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hamamcı:
ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı, "İlimiz veri tabanında kayıtlı olan yaklaşık 230 bina ve 56 bin aday kapasitesiyle...

ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı, "İlimiz veri tabanında kayıtlı olan yaklaşık 230 bina ve 56 bin aday kapasitesiyle Türkiye'de sayılı sınav merkezlerinden birisiyiz" dedi.

Malatya'da ÖSYM sınavlarının kurallara uygun bir şekilde yürütülmesi ve takip edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ÖSYM tarafından her yıl yapılan ortalama 40-45 sınavın 25'e yakının Malatya'da yapıldığını belirten Hamamcı, "Veri tabanında kayıtlı olan yaklaşık 230 bina ve 56 bin aday kapasitesiyle Türkiye'de sayılı sınav merkezlerinden birisiyiz. Yine veri tabanımızda kayıtlı yaklaşık 12 bin üniversite ve milli eğitim personeli sınavlarda görev almaktadır. Bu noktada, sınavlarda özveriyle görev alan tüm görevlilerimize teşekkür etmeyi unutmamamız gerekiyor" dedi.

"En önemli değişik 15 dakika önce kuralıdır"

ÖSYM'nin 2017 yılı içerisinde yapacağı sınavlar hakkındaki kural değişiklikleri için de bilgi veren Hamamcı, yapılan en önemli kural değişikliğin 15 dakika önce kuralı olduğunu söyledi. Bundan sonra ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavlarda aksi belirtilmedikçe adayların sınav binalarına alınma işleminin sınavdan 15 dakika önce tamamlanacağını ve bina kapılarının kapatılacağını belirten Hamamcı, sonrasında hiçbir adayın binaya alınmayacağını vurguladı. Bu yeni kuralın adayların internetten sınava giriş belgesini alırken her adaya açıkça bildirildiğini ifade eden Hamamcı, "Bu nedenle hiçbir adayın bu kuralı duymamış olma imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca sınava giriş belgelerinde de 15 dakika önce kuralı açıkça belirtilmektedir" diye konuştu.

ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hamamcı:

ÖSYM Malatya İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hamamcı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim