• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

OSTO Başkanı: Reçetesiz antibiyotik satışları devam ediyor

OSTO Başkanı: Reçetesiz antibiyotik satışları devam ediyor
Osmaniye Tabip Odası (OSTO) Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, yasaklara rağmen eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışının sürdüğünü...

Osmaniye Tabip Odası (OSTO) Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, yasaklara rağmen eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışının sürdüğünü belirterek, "Recetesiz antibiyotik satışlarının devam ettiğini her pazartesi antibiyotik yazdırmaya çalışan hastalardan anlamak mümkün." dedi.

Hekim olarak reçetesiz ilacın kullanılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirten İmadoğlu, "Reçetesiz alınmış ilacı kullanmaması gerektiğini söylediğimizde kimyasal atıklar arasına 1 kutu ilaç daha eklenmiş oluyor. Bir diğer husus eczaneden hastalar aranıp "ilacınızın günü gelmiş yazdırın acele" diye telkinlerle de maalesef hastalar elinde eczane listesiyle karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Raporlu hastanın "yazdırmazsam raporum yanar" korkusu ile kullanmadığı halde ilaç yazdırdığına dikkat çeken Dr. İmadoğlu, şöyle konuştu: "Raporlu hasta ya da normal rahatsızlığı olan hasta günde "2 kez kullan" denilen ilacı örneğin yan etkisinden dolayı 1 kez kullanıyor, ilaç 3 ayda biteceğine 6 ayda bitiyor. Fakat eczaneden aranıp "acele yazdırın" denilince hastalar "raporu yanar" endişesiyle yazdırmaya geliyorlar. Dün bir hastam ilaç bağışlamak istediğini söyledi, sonra yazdırmak istediği ilacın da bağışlayacağı ilaç olduğunu fark ettim. Hasta "günde 1 içiyorum doktor hanım, yazdırmazsam raporum yanarmış bunlar da araya gitmesin diye getirdim" şeklinde açıklamada bulunması yanlış uygulama olduğunu gösterir. Doğru uygulama ise ilacı bitiş tarihinden uzun bir ara geçip alındığında 1 defaya mahsus tek kutu ödenmekte, rapor yanması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Elbette ki hastayı doğru bilgilendiren, sağlık kurumu olmanın ciddiyetini taşıyan eczacı ve eczane çalışanlarına sözümüz yoktur. Onlara çok teşekkür ederiz."

OSTO Başkanı: Reçetesiz antibiyotik satışları devam ediyor

OSTO Başkanı: Reçetesiz antibiyotik satışları devam ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim