• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ospam’dan Gençlere Örnek Proje

Ospam’dan Gençlere Örnek Proje
Ortadoğu Sosyal Projeler ve Araştırmalar Genel Merkezi Derneği'nin (OSPAM) Gençlik Spor Bakanlığı (GSB) ile imzaladığı protokol kapsamında "Gençlere...

Ortadoğu Sosyal Projeler ve Araştırmalar Genel Merkezi Derneği'nin (OSPAM) Gençlik Spor Bakanlığı (GSB) ile imzaladığı protokol kapsamında "Gençlere Umut Geleceğe Işık" projesi gerçekleştirilecek.

OSPAM Genel Başkanı Balia Baykal, protokol kapsamında hayata geçirilecek projenin bugüne kadar benzeri rastlanılmamış bir proje olduğunu ifade etti. Projenin örnek olacağını anlatan Baykal, "Derneğimiz (OSPAM)'ın yürütmekte olduğu proje, bugüne değin saha da ilk kez gerçekleşecek olan ve örneği olmayan bir projedir. Proje salt bir eğitim, kurs, gezi projesi değildir. Göç ile Kimi ekmek davası için, kimi terörden, kimi töreden dolayı gelen gençlerin kendilerinin yaşamış olduğu hikayesini yine kendilerinin kurguladığı, senaryolaştırdığı yine kendilerinin çekeceği bir belgesel filmin çekimi de yer almaktadır. Proje ile Gençler, Göçle geldiği kent Gaziantep de sosyal uyum sağlayabildi mi? Sosyal dışlanma aile ve toplumla iletişimlerinde sıkıntı yaşadı mı? Öz güvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadığı topluma aidiyet duygularının gelişmesi, Kişisel ve sosyal gelişimine nasıl bir etki yarattı, Başlıkta sorulara da cevap arayacaktır. Yine proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri de alınarak Göçle gelen gençlerle yaşayan hukuk( töre) konusunda, yaşadığı kentle uyumlu, sosyal dışlanma ile mücadele edilmesi, sosyal uyumun güçlendirilmesi, hızlı göçün gençler üzerinden etkisinin azaltılması üzerinde madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlendirilmesi yine uzmanların vereceği eğitimle sağlanacaktır" dedi.

"SORUNLARINI KENDİLERİ DİLE GETİRECEK"

Gençlerin kendi sorunlarını anlatma fırsatı bulacağını vurgulayan Baykal, "Gençlere Umut Geleceğe Işık" projesiyle, aslında bu sorunu yaşayan ekmek davasıyla doğudan göç eden terörden kaçıp gelen ve töreyi yaşayan gençliğin kendi sorunlarını yaşayan gençlik olarak birinci ağızdan duyurma imkanı bulacak" diye konuştu.

Ospam’dan Gençlere Örnek Proje

Ospam’dan Gençlere Örnek Proje

Ospam’dan Gençlere Örnek Proje

Ospam’dan Gençlere Örnek Proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim