• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

ÖSO'dan Keseb Ermenilerine saldırı iddiasına yalanlama

ÖSO'dan Keseb Ermenilerine saldırı iddiasına yalanlama
Suriyeli muhalifler Keseb kasabasının muhaliflerin kontrolüne geçmesinin ardından basında yer alan "Ermenilere yönelik saldırı" iddialarını yalanladı.

Suriyeli muhalifler ülkenin kuzey sahilinde yer alan Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabasının muhaliflerin kontrolüne geçmesinin ardından basında yer alan "Keseb Ermenilerine yönelik saldırı" iddialarını yalanladı. 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sahil Cephesi komutanlarından Enes Ebu Malik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin Keseb'te Ermeni veya başka herhangi bir etnik gruba yönelik saldırıda bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Suçlamaların aksine Kesep halkının kendi himayelerinde olduğunu ve gerekli ihityaçlarının karşılanması için büyük çaba harcadıklarını belirten Ebu Malik, "Suriye rejiminin çeşitli basın yayın organlarında ve internetteki sosyal paylaşım sitelerinde Keseb'teki Ermenilerin muhaliflerin saldırısına uğradığı" şeklinde propaganda yürüttüğünü ifade etti.

Ebu Malik, rejimin bu tür haberlerle "ülkede aşırı güçler ve azınlıklar arasında bir savaş olduğu" algısı yaratmayı amaçladığını ileri sürdü. Muhaliflerin ele geçirdiği bölgelerde halka büyük hoşgörüyle muamele ettiğini vurgulayan Ebu Malik, "Suriye'deki savaş, özgürlük isteyen mazlum Suriye halkı ile son üç yılda 150 bin kişiyi öldüren zalim rejim arasında" dedi.

Ebu Malik,  Keseb'in kontrolünü ele geçirdikleri günden bu yana sivillere veya kutsal mekanlara yönelik herhangi bir saldırı düzenlemediklerini aksine bölgenin, Ermeni veya Müslüman ayırt etmeyen rejim güçlerinin silahları ile bombalandığını kaydetti.

Muhaliflerin, Suriye halkından hiçbir kesime karşı düşmanlık beslemediğini ifade eden Ebu Malik, Malule beldesinde geçen yıl kaçırılan ve 9 Mart'ta serbest bırakılan rahibelerin, muhaliflerden iyi muamele gördükleri ve dini ritüellerini yerine getirmekten alıkonulmadıkları yönünde rejime bağlı medya organlarına açıklamalar yaptıklarını hatırlattı.

Şam'ın Malula beldesinde geçen yıl kaçırılan ve 4 ay süresince alıkonulan 13 rahibenin fidye ödenmeksizin Suriye cezaevlerindeki 150'den fazla kadın tutuklunun serbest bırakılması karşılığında bırakıldığı açıklanmıştı.

Suriye geçici hükümeti Başbakan Danışmanı Muhammed Sermini, daha önce yaptığı açıklamalarda, muhaliflerin başkasının mülkü olduğu düşüncesiyle boş evlere girmekten de sakındığını söylemişti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Basın Bürosu Başkanı Halid es-Salih de geçen Salı günü yaptığı açıklamada, Keseb kasabasındaki muhaliflerin Ermenilere iyi davrandığını ifade etmişti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim