• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Osmanlıspor Testten Geçti

Osmanlıspor Testten Geçti
Sezonun ikinci yarısının hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Osmanlıspor, bugün Medikal Direktör Savaş Kudaş ve sağlık ekibi nezaretinde "Yoyo"...

Sezonun ikinci yarısının hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Osmanlıspor, bugün Medikal Direktör Savaş Kudaş ve sağlık ekibi nezaretinde "Yoyo" adı verilen testten geçti.

Devre arası kamp çalışmalarını Antalya Belek'te devam ettiren Osmanlıspor, bugün Yoyo testinden geçti. Kulübün Medikal Direktörü Savaş Kudaş ve sağlık ekibinin nezaretinde, teknik ekibin ise kontrolünde 6'şarlı gruplar halinde yapılan test yaklaşık olarak 1,5 saat sürdü. Mor-sarılı oyuncuların bir hayli yorulduğu test ile ilgili olarak Kulübün Medikal Direktörü Dr. Savaş Kudaş şunları söyledi:

"Yoyo testinin amacı futbolcuların kondisyon düzeyini değerlendirmek aslında. Yaklaşık 20 metrelik mesafelerde git gel şeklinde olan ve her etapta hızın arttığı bu testleri belirli aralıklarla yapıp sporculardaki performans gelişimini ve dayanıklılıklarını takip ediyoruz. Elde edilen veriler doğrultusunda ve nabız değerlerine göre antrenman programlarını şekillendirebiliyoruz. Hem dayanıklılıklarını hem de dediğim gibi performans gelişimlerini bu testle takip edebiliyoruz. Ara dönem kampında başladık sezon içerisinde de bu testi birkaç kez daha tekrarlamayı planlıyoruz."

OSMANLISPOR'DA SAKATLARDAN İYİ HABER

Kudaş, Osmanlıspor'daki sakat oyuncuların rehabilitasyonu konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği gibi kalecimiz Artur Moraes omuz çıkığı sonrasında bir ameliyat geçirdi ve şu anda ülkesinde tedavilerine devam ediliyor. Şubat ayı ortasında Türkiye'ye gelecek ve biz takibini yapacağız. En iyi ihtimalle Mart başı en kötü ihtimalle Mart sonunda takımla birlikte çalışmalara başlar diye planlıyoruz. Kaleci olduğu için her zaman risk var. Mümkün olduğunca acele etmemeye çalışıyoruz. Çünkü yapılan cerrahi sonrası tekrar çıkık olma ihtimali yaklaşık yüzde 10-15 artıyor. Bu sebeple doğru zamanı beklememiz gerekiyor. Diğer bir sakatlık yaşayan oyuncumuz Lukasz Szukala, yaklaşık dört hafta önce iç yan bağ ve kıkırdak lezyonunun olduğu bir travma geçirdi. Bu travmalardan dönüş hem daha yavaş olur hem de sporcu daha korkulu olduğu için süre biraz daha uzar. Şu andaki kamp çalışmalarımız iyi gidiyor. Bu oyuncumuzu yaklaşık 2 haftaya kadar takım antrenmanına vermeyi planlıyoruz. Bursaspor'la oynadığımız karşılaşmada ciddi bir sakatlık yaşayan Avdija Vrsajevic ise bizim beklediğimizden çok daha hızlı dönüş yaptı ve yavaş yavaş testlerine başladık. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki haftadan itibaren takıma vereceğiz çünkü yapmış olduğumuz testlerde herhangi bir şey yaşamadık. Bundan sonra teknik ekibimizle birlikte çalışıp saha testlerini planlayacağız ve sonrasında takımla birlikte çalışmaya başlatacağız."

Osmanlıspor Testten Geçti

Osmanlıspor Testten Geçti

Osmanlıspor Testten Geçti

Osmanlıspor Testten Geçti

Osmanlıspor Testten Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim