• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

"Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" defilesi

"Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" defilesi
Yüreğir Belediyesi kültürevleri öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" defilesi TÜYAP Adana Fuarcılık...

Yüreğir Belediyesi kültürevleri öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" defilesi TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana EV'leniyoruz" fuarında sergilendi.

Fuarda kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünleri de sergileme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Çelikcan, "Yüreğir Belediyesi olarak hizmete açtığımız 11 kültürevimizde 90 civarında kurs açtık. Bu kurslarda üretilen ürünlerden bazılarını da bu gibi etkinliklerde sergiliyoruz. Vatandaşlarımız, öğrencilerimizin el sanatları, takı tasarım, ahşap boyama ve tekstil tasarım kursları gibi yaptığı birbirinden önemli eserleri görme fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerimiz burada ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bundan mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Yüreğir'in sosyal ve kültürel etkinliklerle anılmasının çok önemli olduğu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Ailenin temel direği annelerimizdir. Kültürevlerimizde kadınlarımıza yönelik sürekli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kültürevlerinde verilen eğitim seminerleri ve kurslarla vatandaşlarımızın bilinçlenmesini birbirlerini tanımalarını, en önemlisi ise evden dışarı çıkarak sosyalleşmelerini sağladık. Fuarda sergilenen "Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları" defilesini de kültürevlerimizde kurslara katılan öğretmen ve öğrencilerimiz birlikte hazırlayıp sundular. Geçmişte önemli bir giysi olan ve kültürümüzde önemli yer tutan üst düzey devlet adamlarının giydiği kaftanları yeni kuşaklara tanıtmak ve görsel şölen yaşatmak amacıyla defile düzenledik. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerimizde nelerin başarılabildiğini fuara gelen bütün katılımcılara gösterme imkanı bulduk. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Fuar alanında yapılan defileye Başkan Çelikcan'ın yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Mahmut Çelikcan eşi Mehtap Çelikcan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim