• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Osmanlı Halk Pazarı’nın Temeli Atıldı

Osmanlı Halk Pazarı’nın Temeli Atıldı
Keçiören'de elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül olan Osmanlı Halk Pazarı'nı yeniden ayağa kaldıracak ve yüzlerce esnafa yeniden işlerine...

Keçiören'de elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül olan Osmanlı Halk Pazarı'nı yeniden ayağa kaldıracak ve yüzlerce esnafa yeniden işlerine kavuşma fırsatı verecek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, zemin düzenlemesi ve altyapı çalışmalarını kısa sürede tamamladığı yeni Halk Pazarı'nın temelini attı.

Osmanlı Halk Pazarı'nın temele beton dökme işleminin başlatılması sırasında bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Başkan Melih Gökçek'in, 20 Aralık'ta meydana gelen yangın felaketinin ardından pazar esnafıyla yaptığı toplantıda, inşaatın, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından en geç 3 ay içinde bitirilmesi sözünü verdiğini hatırlattı.

Başkan Gökçek'in sözünün ardından, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın, proje ve ihale çalışmalarını kısa süre içinde tamamladığına dikkat çeken Vedat Üçpınar, pazar alanında inşaat çalışmalarına başladıklarını da kaydetti.

"3 AYDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Pazar alanındaki yağmur suyu-pis su altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve beton temel atma çalışmasına başlandığını anlatan Vedat Üçpınar, şunları söyledi:

"Allah nasip ederse, Osmanlı Halk Pazarı'nı 3 ay sonra kooperatife teslim etmek istiyoruz. Bu yüzden geceli gündüzlü, 24 saat üzerinden 3 vardiyalı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üst yapı imalatları şu an fabrikada seri bir şekilde üretiliyor, daha sonra yerinde montaj işlemlerine başlayacağız. Yapımız Mart ayının sonunda ortaya çıkar, 15 gün içerisinde de geriye kalanları bitirirsek, Nisan'da kooperatife teslim etmeyi hedefliyoruz."

YENİ NELER OLACAK?

Osmanlı Halk Pazarı'nın 1992 yılında çok ilkel koşullarda yapılmış bir yer olduğunu hatırlatan Üçpınar, eski yerleşimde dükkanlar arasındaki darlığı hatırlattı. Yeni projede dükkanlar arasındaki koridorları genişleteceklerini ve kot yüksekliklerini artıracaklarını belirten Üçpınar, "Çevre düzenlemeleriyle beraber dört dörtlük bir yapı ortaya çıkacak" dedi.

ESNAFTAN BAŞKAN GÖKÇEK'E TEŞEKKÜR

Keçiören Osmanlı Halk Pazarı Kooperatifi Başkanı Hamit Özsoy da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, esnaf adına teşekkür ederek, "Yaklaşık 1 aydır 24 saat çalışmak suretiyle, hazırlıklarımız bu aşamaya geldi. İnşallah vaktinde de teslim edilecek. Başta Sayın Başkanımız Melih Gökçek'e ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Vedat Üçpınar'a ile emeği geçen herkese, esnafımız adına çok teşekkür ederim" dedi.

FERAH ORTAMLARDA ALIŞVERİŞ

Değişik büyüklüklerde 253 yeni dükkanın yapılacağı çarşıda, dükkanların kat yüksekliği, sahanlıklarda 7 metre, dükkanlarda ise 4.35 metre olacak ve ferah bir alışveriş ortamı oluşturulacak. 6 bin 350 metrekare inşaat alanında yapılacak çarşıda; mescit, abdesthane, merkezi ısıtma ve soğutma, elektronik kepenk, hava perdesi, jeneratör, yangın su deposu, kapalı devre kamera sistemi gibi yeni ve üstün teknik özellikler bulunacak.

Osmanlı Halk Pazarı’nın Temeli Atıldı

Osmanlı Halk Pazarı’nın Temeli Atıldı

Osmanlı Halk Pazarı’nın Temeli Atıldı

Osmanlı Halk Pazarı’nın Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim