• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Osmaniye'nin gelişmesi için lobi toplantısı yapıldı

Osmaniye'nin gelişmesi için lobi toplantısı yapıldı
Osmaniye'nin sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü il lobi toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

Osmaniye'nin sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü il lobi toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

İlk gündem maddesi olarak Hatay'ın Erzin ilçesinin Osmaniye'ye bağlanması konusunun görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Al, bunun için kamuoyu desteğinin gerekliliğini vurguladı.

Toplantıda Organize Sanayi Bölgesinde yatırımların sürekli olarak artması, bununla birlikte ihracat ve ticaretin yoğunluk kazanması sebebiyle lojistik köye ihtiyaç bulunduğu konusu gündeme geldi. Lojistik köy için oluşturulacak heyetin Ankara'da ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli müsaadelerin alınabilmesi için çalışmalar yapması karara bağlandı. Toplantıda ayrıca OSB'ye kurulacak Teknokent çalışmalarının da hızlandırılması ve geri dönüşüm cüruf tesisinin açılması da kararlaştırıldı. Osmaniye'nin artan dış ticaret hacmine karşılık şehri gümrük müdürlüğü açılması gerekliliği vurgulanırken bu konuda çalışmalara başlanılması istendi.

Osmaniye'nin tanıtımı konusunun da konuşulduğu toplantıda, tanıtım için gerekli kültürel varlıkların canlandırılması ve ören yerleri ile ilgili tanıtım çalışmaları yapılması, Feshane'de Osmaniye Tanıtım Günleri'nin düzenlenmesi, şehrin kültürüne ve ekonomisine katkı sağlamış ve Osmaniye'ye mal olmuş kişiler için anma gecelerinin düzenlenmesi planlandı.

Osmaniye tarımının da görüşüldüğü toplantıda, üretimi hızla yaygınlaşan zeytin ve zeytinyağı üzerine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları, tarımsal ürünlerin ve seracılığın desteklenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Osmaniye'ye havalimanı ihtiyacının da tartışıldığı toplantıda ayrıca araştırma hastanesi ve tıp fakültesi kurulması, Ankara'da yaşayan Osmaniyeliler için burada yapılacak kültür evi projesine destek sağlanması konuları da görüşüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim