• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Osmaniye'de STK'lar kadın hakları için yürüdü

Osmaniye'de STK'lar kadın hakları için yürüdü
Osmaniye'de faaliyet gösteren Sivil Topluk Kuruluşları (STK) üyeleri Osmaniye Kadın Platformu Derneği'nin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde...

Osmaniye'de faaliyet gösteren Sivil Topluk Kuruluşları (STK) üyeleri Osmaniye Kadın Platformu Derneği'nin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın hakları için yürüdü.

Eski belediye binasında saat 10.00'da toplanan STK üyeleri yaklaşık 10 kişilik grup, slogan atarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Osmaniye Kadın Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Aksoy, Kadınlar Günü'nün temelleri,1857 yılında New York kentinde, düşük ücretle, insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılan emekçi kadınlar tarafından atıldığını belirterek, "Yüzyıllar öncesinde her türlü baskıya,şiddete ve ayrımcılığa karşı başlayan bu mücadele, bugün ne yazık ki hala devam etmektedir. Ne yazık ki diyorum,çünkü;bugün tüm dünyanın belki de en önemli sorunlarından bir tanesi,kadınların toplumsal alanda ikincilleştirilmesi, dışlanması ve şiddete uğramasıdır." dedi.

HER 3 KADINDAN 1" i ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Yaşamın bütün alanlarında, çalışma,istihdam,karar alma mekanizmaları ve politikada kadınlar nüfus oranında temsil edilmediğini anlatan Aksoy, şunları kaydetti: "Yeryüzünde her 3 kadından 1'i şiddete maruz kalmaktadır. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri yüzde bin 400 oranında artmıştır. 2002-2015 yılları arasında öldürülen kadın sayısı 5 bin 406 olarak kayıtlara geçmiştir. Gün geçmiyor ki bir kadın cinayetine, tacizine, tecavüzüne uyanmayalım. Bizler de bugün burada şiddetin her türlüsüne maruz kalan, taciz edilen, tecavüze uğrayan, öldürülen kadınlarımızın Özgecanlar'ın, Esmalar'ın, Nerimanlar'ın, Kezbanlar'ın, Nuranlar'ın ayakkabılarını bırakıyoruz."

Açıklamanın ardından Atatürk Anıtı'na kadın cinayetlerine kurban kadınların isimleri ve cinayet sebeplerinin yazılı afişler ile kırmızı ayakkabılar bırakıldı. Kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin gelişerek siyasi ve sosyal başarı ile taçlandırılması için çalıştıklarını söyleyen CHP Osmaniye Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç, "Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşulları ile değil toplumun içindeki başarısı ve gösterdiği fedakarlıkları ile yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa olmazlığı ile anılacağı bir Türkiye istiyoruz. Kadın eli ile yoğrulmayan hiç bir mücadele başarıya ulaşamamıştır." diyerek kadınların dışlandığı hor görüldüğü toplumun ayakta kalamayacağını söyledi.

Osmaniye Kadın Platformu Derneği'nin düzenlediği ve Osmaniye Tabip Odası, Osmaniye Eczacılar Odası, Osmaniye Barosu,Türk Anneler Derneği Osmaniye Şubesi, Çukurova Sosyal, Kültürel, Gelişim ve Dayanışma Derneği, MHP Kadın Kolları, Osmaniye Aile Hekimleri Derneği, Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği gibi derneklerin destek verdiği yürüyüşte Osmaniye Belediyesi yürüyüşe katılanlara 8 Mart'ta Kadınlar Günü için hazırlanmış küçük çiçekler hediye etti.Cihan

Osmaniye'de STK'lar kadın hakları için yürüdü

Osmaniye'de STK'lar kadın hakları için yürüdü

Osmaniye'de STK'lar kadın hakları için yürüdü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim