• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Osmaniye’de Down Sendromu Günü Kutlandı

Osmaniye’de Down Sendromu Günü Kutlandı
Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle, 21...

Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle, 21 Mart Down Sendromu Günü kutlandı.

Gala Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan, "En basit tanımıyla down sendromu çocuğun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma yani 47 kromozoma sahip olmasıdır. 21. Kromozom 3 adettir. Bu sebeple 3. Ayın 21'i Dünya Down Sendromlular Günü olarak kutlanır. Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromu konusunda iki şey kesindir. Birincisi; Down Sendromunun kaynağı anne baba değildir ve hamilelik öncesi veya sırası olan hiçbir şey çocuğun Down Sendromlu doğmasına yol açmaz. İkincisi; diğer çocuklar gibi Down Sendromlu çocukların da kendilerine özgü kişilikleri, yetenekleri ve düşünceleri vardır. Diğer çocuklar gibi onlar da farklı kişiliğe sahip bir birey olarak büyüyeceklerdir" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli ise bakanlığın yetkileri doğrultusunda Osmaniye'ye hizmet verme gayretinde olduklarını Down Sendromu Günü'ndeki böyle bir etkinlikte birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yemek ikramının ardından down sendromlu bir çocuk tarafından sema gösterisi sunuldu. Gece down sendromlu çocukların eğlencesi ile devam etti.

Geceye Vali Kerem Al, milletvekili Suat Önal, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk, bazı kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri katıldı.

Osmaniye’de Down Sendromu Günü Kutlandı

Osmaniye’de Down Sendromu Günü Kutlandı

Osmaniye’de Down Sendromu Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim