• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Osmaniye’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı İstifa Etti

Osmaniye’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı İstifa Etti
Osmaniye CHP'de istifa şoku yaşandı. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Osmaniye Belediye Başkan Adayı olan Mimar Haydar Aktürk, partisinden istifa etti.

Osmaniye CHP'de istifa şoku yaşandı. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Osmaniye Belediye Başkan Adayı olan Mimar Haydar Aktürk, partisinden istifa etti.

Öğretmen Evinde düzenlediği basın toplantısında istifasını ve nedenini açıklayan Haydar Aktürk, şöyle konuştu: "İstifa kararı, ani ve öfkeyle alınmış bir karar değildir. Ben bu açıklamayı yapmaya da, güle oynaya gelmedim. Şu an ayrılışıma çok üzülecek Cumhuriyet Halk Partililerin olduğunu biliyorum. Ama bilinmesi gereken tek şeyi unutmamalarını özellikle belirtiyorum; ben bu kentin evladıyım ve ölene kadar bu kente hizmet etmeye devam edeceğim. Çünkü bu şehre bir vefa borcum var."

Osmaniye'ye hizmet etmenin en büyük şereflerden biri olduğunu bildiğini anlatan Aktürk, şunları söyledi: "Aday olduğum ilk günden bu yana 7 yıl geçti. Bu süreçte CHP'yi, kimi CHP'lilerden daha fazla kucakladım savundum. Adaylık süreci boyunca her günün hakkını vermeye çalıştım. Osmaniyeli hemşehrilerimizin gönlünde iyi bir yer edindiğimi düşünüyorum. Elbette bu süreçte rahatsız olduğum bir takım parti politikaları oldu. Ancak kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile asla şikayetçi olmadım. Partide asla sorun olmamaya, aksine sorunların çözülmesine katkıda bulunmaya çalıştım. İlkeli ve mütevazi davranmaya gayret sarf ettim. Her daim verilen görevi büyük fedakarlık yaparak yerine getirmeye gayret sarf ettim."

Taşıma su ile değirmenin bir yere kadar döndüğünü ifade eden Aktürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Seçimden sonra açık olan tek manzara vardı; CHP'de kaybeden gerçek partililer olsa da, kazanan statüko kafasının, az olsun bizim olsun mantığı ve CHP'nin kendi kontrollerinde olmasından başka düşüncesi olmayan, vizyonu olmayan bazı guruplar oldu. Ancak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP Osmaniye belediye başkanlığı adaylığımın ardından, seçimi kaybettiğimiz günden itibaren parti içinde bazı yöneticiler mağlubiyetin tek sorumlusu Mimar Haydar Aktürk ve arkadaşları gibi göstermeye çalıştı. CHP'ye hiçbir oyu nasip olmayan sözde partililer ve bazılarının kışkırtması ile linç kampanyasına maruz bırakıldım."

Aktürk, 30 Mart 2014'den sonraki süreçte partinin büyümesine engel olan; günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik-beraberlik, sevgi ve saygı eksikliği ve parti içi disiplinsizlik gibi konularda bir şeyleri daha net görme fırsatı bulduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı gurupların partiye olan hakimiyetini gördüm. Delegelerle olan baskın hakimiyetini gördüm. Bu sürecin sonunda hemen istifa etmemi isteyenler olduysa da, bununla ilgili asılsız dedikoduları ortaya atsalar da, böyle bir düşünceye hiç kapılmadım. Biliyordum ki gerçek CHP'liler bazı rant gruplarının ve statüko kafasının egemenliğine son verecek ve çağa uygun yeni bir yapılanma ile yeniden Osmaniye'de güç dengesinin baş mimarı olacaktı. Ama öyle olmadı. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde de herkesin bildiği gibi CHP yine oyunu artıramadı. Oyunun artmamasından yine 2014 seçimlerinde olduğu gibi teşkilat yöneticileri değil milletvekili adayları sorumlu tutuldu. Tıpkı belediye başkan adaylığımda olduğu gibi bu defa aynı eleştiri okları milletvekili adaylarına yöneltildi."

İstifa kararından önce sabırla Osmaniye CHP ilçe kongrelerini beklediğini ifade eden Aktürk, şunları söyledi: "Ancak kongrelerden sonra gördüm ki; parti yapısında geleceğe yönelik umut veren, heyecan oluşturan bir değişim mümkün değil. Osmaniye CHP'de değişen bir şey yok. Belli ki mevcut yapıdan memnun olan partililer var. "Az olsun bizim kontrolümüzde olsun" mantığı halen hüküm sürmeye devam ediyor ve devam edecek gibi duruyor. Maalesef mevcut durumunu muhafazaya çalışma görüntüsünden bir türlü kurtulamayan bir partide artık yararlı olamadığım kanaatine vardım. Başarı ya da başarısızlığı liderlerin ya da yöneticilerin üstlenmesi gerekirken, maalesef son seçimlerde gördük ki CHP'de değişen hiçbir şey yok. Başarısızlık adayların, başarı (varsa) partiyi kendi tekellerinde yöneten, "az olsun bizim yönetimimizde olsun" mantığı ile hareket eden, kendi kişisel çıkarlarını CHP'nin ve Osmaniye'nin üzerinde gören bazı rant guruplarının olmuştur. Kendilerinin parti üzerindeki hegemonyasına son verecek kimseye tahammülü olmayan bu guruplar, Osmaniye'de yavaş yavaş CHP'nin sonunu hazırlamaktadır.

Bugün itibarı ile Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum. Şimdilik aktif siyasetten çekilerek sosyal, kültürel ve diğer alanlarda Osmaniye ve ülkeme hizmet etme arzusundayım."

Osmaniye’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı İstifa Etti

Osmaniye’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı İstifa Etti

Osmaniye’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı İstifa Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim