• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Osmaniye’de 2.off-road Şenliği

Osmaniye’de 2.off-road Şenliği
Osmaniye Belediyesi 2. Off-Road Şenliği muhteşem görüntülere sahne oldu.

Osmaniye Belediyesi 2. Off-Road Şenliği muhteşem görüntülere sahne oldu. Osmaniye Belediyesi Off-Road Pistinde yapılan şenliğe Türkiye'nin dört bir yanından yarışmacı katılırken, yarışları binlerce kişi izledi.

Osmaniye Belediyesi 2.Off-Road yarışlarına, 20 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen özel tasarlanmış 400 arazi aracının 120'si yarıştı. Osmaniye'ye bu yarışma için dışarıdan bin 600 kişinin geldiği kaydedildi. 120 araçlık yarışmanın toplam 6 saat içerisinde tamamlanması nedeniyle bu alanda Türkiye'deki en düzenli ve hızlı yarışma olduğu belirtildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, konuşmasında diğer motor sporları için gerekli tesislerin yapımına başlayacaklarını, önümüzdeki yıl off-road ile birlikte motosiklet ve modifiyeli araçlar için yarış alanlarının yapılacağını söyledi.

Osmaniye Valisi Kerem Al ise yaptığı konuşmada tüm yarışçılara başarılar diledi.

Bu organizasyondan dolayı Osmaniye'de off-road sporuna gönül veren Oktay Karabıyık, Çağdaş Bağdatlı ve arkadaşları Başkan Kadir Kara'ya bir teşekkür plaketi taktim etti.

BAŞKAN KADİR KARA, SÜRÜŞÜ İLE OFF-ROAD YARIŞMACILARINI ARATMADI

Yarışma, Belediye Başkanı Kadir Kara'nın off-road aracını sürmesi ile başladı. Araçta Başkan Kara'ya Osmaniye Valisi Kerem Al eşlik etti. Araç sürüşü ile off-road yarışmacılarını aratmayan Kara, çamurlardan, çukurlardan, tepelerden geçerek parkuru tamamladı. Vali Kerem Al ve Başkan Kadir Kara'ya yarış severler ve yarışmacılar alkışlarıyla destek verdi.

Yarışmalarda pilotlar, çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan araçlar, görevli iş makineleri ve vinçler yardımıyla çıkartıldı. Motosikletçiler ise yarışlara ayrı bir renk kattı.

Akşam saatlerinde sonuçlanan yarışmalarda, araçların motor gücüne göre, S1 kategorisinde birinci Osmaniye Kadirli'den Kazım Çuhadar, ikinci Niğde'den Ümit Kaya, üçüncü Adana Çukurova'dan Hakan Yatalakoğlu oldu. S2 kategorisinde birinciliği Hatay Dörtyol'dan Bülent Vural, ikinciliği M.Baki Arpasatan, üçüncülüğü Hatay İskenderun'dan Barış Sönmez elde etti. S3 kategorisinde birinci Düzce'den Hacı Ali Şam, ikinci Osmaniye Kadirli'den Hüseyin Tezca, üçüncü Talha Koç oldu. S4 kategorisinde ise birinciliği ve ikinciliği Alanya ilçesinden Hatip Yılmaz, Adil Müftüoğlu, üçüncü Yunus Kaya olurken genel klasmanda ise birinciliği Alanya'dan yarışmaya katılan Hatip Yılmaz elde etti. Kadınlar kategorisinde ise birinci Saadet Kaya, ikinci Derya Özer, üçüncü Melike Çankır, dördüncü Emine Demiral oldu.

Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, Hüseyin Azizoğlu ile belediye meclis üyesi Kamil Kadıoğlu, dereceye girenlere altın, kupa ve madalya verdi. Ayrıca etkinliğe katılan tüm kulüplere teşekkür plaketi verildi.

Osmaniye’de 2.off-road Şenliği

Osmaniye’de 2.off-road Şenliği

Osmaniye’de 2.off-road Şenliği

Osmaniye’de 2.off-road Şenliği

Osmaniye’de 2.off-road Şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim