• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Osmaniye, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Osmaniye, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Serkan Has, memleketi Osmaniye'de gözyaşları arasında...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Serkan Has, memleketi Osmaniye'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cezaevindeki babası ise izinli olarak cenaze törenine katıldı. Şehit Serkan Has'ın askerlik sözleşmesini bir hafta önce yenilediği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Serkan Has'ın naaşı Osmaniye Devlet Hastanesi'nden alınarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 8040 Sokak'taki baba evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra şehidin naaşı cenaze aracı ile Asri Mezarlık'taki camiye götürüldü. İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Serkan Has, Asri Mezarlık'taki şehitlikte gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bu arada şehidin babası Mustafa Has'ın hükümlü olarak cezaevinde yattığı ve cenaze törenine izinli olarak katıldığı öğrenildi. Oğlunun cenaze namazını kılan ve dua eden baba, daha sonra oğlunun tabutu başına gelerek, "Bunu yazın ben şehit babasıyım ve cezaevinde yatıyorum" dedi. Cenaze namazının ardından baba Has, tekrar polis aracına bindirilerek şehitliğe götürüldü. Şehidin annesi Şerife ise ayakta durmakta zorlanırken, iki bayan asker tarafından sakinleştirildi. Şehidin kız kardeşleri de gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi. Kız kardeşi, "Ağabey gitme beni de götür" diye feryat etti.

Cenaze törenine Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Ruhi Ersoy, Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Belediye Başkanı Kadir Kara, 39. Mkz. P. Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Serkan Has'ın 2'si kız 4'ü erkek olmak üzere 6 kardeş olduğu, Jandarma Özel Harekat Timi'nde görev yaptığı belirtildi.

Ayrıca şehit Serkan Has'ın 10 gün önce ailesini ziyarete geldiği ve askerlik sözleşmesini de bir hafta önce yenilediği öğrenildi. Şehit Serkan Has, Osmaniye'nin 223. şehidi oldu.

Osmaniye, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Osmaniye, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Osmaniye, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Osmaniye, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Osmaniye, Şehidini Son Yolculuğuna Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim