• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Osmaniye polisinden afişli uyarı

Osmaniye polisinden afişli uyarı
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık, yankesicilik, yağma ve benzeri suçların önlenmesi için afiş hazırlatıp, halkın yoğun olduğu bölgelere...

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık, yankesicilik, yağma ve benzeri suçların önlenmesi için afiş hazırlatıp, halkın yoğun olduğu bölgelere astı.

Toplum Destekli Polisler hırsızlık, yankesicilik, yağma ve benzeri suçların önlenmesi, kuyumcu ve benzeri yerlerde yapılacak işlemler, araçta para veya ziynet eşyasının bulunduğu sırada neler yapılacağı konuları ile ilgili afiş hazırlatıp, halkın yoğun olduğu bölgelerde asarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Asılan afişlerde, yüklü miktarlarda para veya ziynetle tapu, noter, banka, döviz bürosu, kuyumcu ve benzeri yerlerde yapılacak işlemler sırasında, yanlarında yüklü miktarda para veya ziynet eşyası taşırken dikkatli olunması, bu işlemleri gerçekleştirirken mümkün olduğu sürece yanlarında tanıdık birilerini bulundurmaları, bu tür yerlere giriş ve çıkışlarda takip edilip edilmediklerinden emin olmaları, yapılacak işlemlerde önce ve sonrasında, araçlarına binecekleri sırada lastiklerinin patlatılmış olabileceğini düşünüp kontrol etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Ayrıca araçta para veya ziynet eşyasının bulunduğu durumlarda ise para ve ziynet eşyalarını araçların gözle görülen kısımlarında bulundurmamaları, araçta para ve ziynet eşyası varken kısa sürelide olsa araçtan ayrılmamaları, araçların park edilirken kapılarının kilitlendiğinden emin olunması, kapıları ve bagajı muhakkak kontrol etmeleri, trafik kazasına sebebiyet vererek durdurmak isteyen kişilere karşı dikkatli olunması, aracın durdurulmaması ve araçtan inilmemesi ve böyle durumlarla karşılaşıldığında en kısa sürede 155 Polis İmdat hattının aranarak konunun iletilmesi istendiği vurgulandı.

İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği bizim önceliğimizdir. Bu tür bilgilendirme çalışmaları sayesinde vatandaşlarımızda duyarlılık oluşmakta, yapılan bilgilendirme ile tedbirli olmaları sağlanmaktadır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına bu tür çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde de devam edilecektir" şeklinde konuştu.

Osmaniye polisinden afişli uyarı

Osmaniye polisinden afişli uyarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim