• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Osmaniye Kurtuluşunu Kutladı

Osmaniye Kurtuluşunu Kutladı
Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü kapsamında bir haftadır düzenlenen etkinlikler son buldu.

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü kapsamında bir haftadır düzenlenen etkinlikler son buldu.

Osmaniye Belediyesi'nin 1 Ocak'ta düzenlediği kurtuluş savaşı ve şehitler için mevlit programı ile başlayan Kurtuluş Bayramı etkinlikleri, bugün yapılan törenlerle son buldu. Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler kapsamında Büyük Cami bahçesindeki Kurtuluş Savaşı Şehitliği'nde askeri tören düzenlendi. Buradaki törende şehitler dualarla yad edildi, askeri tören kıtası tarafından ihtiram atışı yapıldı.

Kutlama töreni Devlet Bahçeli Meydanı'nda devam etti. Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Osmaniye Kuvayi Milli Derneği Başkanı Hasan Özdemir tarafından yapıldı.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun doksan dördüncü yıldönümü törenlerinde sizleri en kalbi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bu mukaddes günde, bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkanını sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Mutlu Şehrin Yiğit İnsanları; 7 Ocak, aziz şehitlerimizin kanları ile yazdığı Türk Kurtuluş Savaşı'nın destanları aşan ifadesidir. Şehitliği taç yapmışsın başına, Aldanır bakanlar senin yaşına, Yetmişinde kurşun geçmez döşüne, Sen ey Gavurdağlım Osmaniyelim. Yurdumuzun üstüne kirli emelleri olanlar dün top ve tüfekle yapamadıklarını bugün terörün çirkin yüzüyle yapmaya çalışmaktadırlar. Vatan savunması esnasında destanlar yazan güvenlik güçlerimizi buradan bir kez daha selamlıyorum. Hakkari'de bizimdir, Van da bizimdir, Kırklareli, Rize de bizimdir. Ay Yıldızlı Mukaddes Bayrağımızın altında, bizden bizi almak isteyenlere bir tek cevabımız var: Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak. O benimdir, o benim milletimindir ancak. 7 Ocak, milletimizin birlik ve beraberlik duygusu ile yazdığı destandır. İşte bugün bu birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. 7 Ocak, birlik olmaktır, birlikte olmaktır, bir olmaktır. 7 Ocak Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene."

Başkan Kadir Kara'nın konuşmasının ardından Kuvayi Milli derneklerinin oluşturduğu folklor ekibi ve Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü folklor ekipleri gösteri sundu.

Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı'nın mini konserinin ardından, Kurtuluş Satranç Turnuvası ve Kurtuluş Koşusu'nda dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Programlara Vali Kerem Al, milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy, Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Dilem Aksoy, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, Osmaniye ve çevre illerin kuvayi milli dernekleri ile Osmaniyeliler katıldı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında ayrıca Katı Atık Bertaraf ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisleri'nin açılışı yapıldı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde de "Belgelerle Dünden Bugüne Osmaniye ve Resim Sergisi" düzenlendi.

Osmaniye Kurtuluşunu Kutladı

Osmaniye Kurtuluşunu Kutladı

Osmaniye Kurtuluşunu Kutladı

Osmaniye Kurtuluşunu Kutladı

Osmaniye Kurtuluşunu Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim