• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nin işletme ihalesi yapıldı

Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nin işletme ihalesi yapıldı
Yapımı tamamlanarak hizmete giren Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nin işletilmesi ve ek ünitelerinin yapılması için ihaleye çıkıldı.

Yapımı tamamlanarak hizmete giren Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nin işletilmesi ve ek ünitelerinin yapılması için ihaleye çıkıldı. Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği (OKAB) tarafından hizmete sunulan tesisten, böylece gelir elde edilmeye başlanacak. Açık arttırma usulü yapılan ihalede işletmeyi, yap-işlet-devret yöntemiyle 10 yıllığına alacak şirket, her ay birliğe 24 bin lira ödeyecek. Ayrıca ek ünitelerini de yaparak, tam bir entegre tesis haline getirecek.

Beş firmanın katıldığı ihaleyi, OKAB ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara başkanlığında toplanan birlik encümen üyeleri Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca ve Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuhoğlu birlikte yaptı. Başkan Kara, yaptığı açıklamada, "Bu ihale kapsamında tesisimizde düzenli depolama sahalarının işletilmesi, ihtiyaç duyulduğunda yeni lot sahalarının ilgili yönetmelikler çerçevesinde açılması ve işletmeye alınması, ambalaj atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşüm tesisinin yapılması ve işletilmesi, ön işlem ve pilot kompost tesisinin işletmeye alınması, transfer istasyonlarının yapımı ve işletilmesi, vahşi ve düzenli depolama sahalarına depo gazı toplama sistemiyle elektrik enerjisi üretim tesisinin yapımı ve işletilmesi, vahşi depolama alanı rehabilitasyonu işlerinin, tüm yatırım ve lisans bedelleri yüklenici tarafından karşılanacak şekilde yapılması sağlanacaktır." dedi. Ek ünitelerin de yapılmasıyla tam entegre hale gelecek tesisin görünen bir hizmet olmadığını ama yansımaları itibariyle her kesime, her sosyal yapıya ulaşabildiğini belirten Başkan Kara, "Bugüne kadar Osmaniye'de çok fedakârane bir şekilde bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için çaba göstermiş olan bütün belediye başkanlarımıza, katı atık birliğimizin üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda Osmaniye'de örnek bir birlik beraberlik oluşturuldu." dedi.

Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nin işletme ihalesi yapıldı

Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nin işletme ihalesi yapıldı

Osmaniye Katı Atık Entegre Tesisi'nin işletme ihalesi yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim