• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Osmaniye Katı Atık Birliği Encümeni Düziçi’nde toplandı

Osmaniye Katı Atık Birliği Encümeni Düziçi’nde toplandı
Osmaniye Katık Atık Bertaraf ve Alt Yapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği encümen toplantısı Düziçi'nde yapıldı.

Osmaniye Katık Atık Bertaraf ve Alt Yapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği encümen toplantısı Düziçi'nde yapıldı.

Toplantının ardından Düziçi Belediye binasında Osmaniye Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Kadir Kara'nın başkanlığında yapılan encümen toplantısına; Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca, Ellek Belediye Başkanı Recep Soy, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal ile Düziçi Belediyesi encümen azaları katıldı.

KARA: OSMANİYE'NİN GENELİNDE KATI ATIK SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Toplantıda konuşan Başkan Kadir Kara, gelinen nokta itibari ile önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Artık Osmaniye ilinin tamamında ürütülen evsel ve tıbbi atıkları bertaraf edecek bir tesisin hizmete girdiği dile getiren Başkan Kara, burada bugün Düziçi'ne yapılacak ara transfer istasyonunun temeli atmak için burada olduklarını ifade etti.

Başkan Kara, "Osmaniye ili ve ilçelerindeki belediyeler olarak ilimiz genelindeki katı atık sorununu çözme noktasında uzunca bir süredir çaba harcamaktayız. Bu çabalar kapsamında Düziçi'nde yine bir araya geldik. Katı Atık Bertaraf Tesisini tamamladık. Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi tamamlandı. Bunların işletmeye açılmasıyla ilgili ambalaj atıklarıyla ilgili ihalelerimiz de tamamlandı. Şimdi ilçelerimizden toplanacak olan atıklarımızın ana toplama istasyonuna nakli konusunda toplama merkezlerimizin transfer istasyonlarımızın yapımı aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu bizler için oldukça önemli ve ileri bir aşamadır. Bu noktaya gelinceye kadar çok büyük fedakârlık gösterdik. Mali ve idari açıdan ciddi sıkıntılar olmasına karşın birliğin ayakta kalması ve hedefine ulaşabilmesi için büyük özveriler fedakârlıklar gösterildi. Yapılan bu hizmet bugüne yönelik bir hizmet değil. Osmaniye'yi geleceğe taşıyacak olan büyük bir hizmettir. Çevre kirliği, ekolojik dengeler adına, Osmaniye ve Osmaniyeliler adına bu proje büyük bir projedir" dedi.

NAMLI: DÜZİÇİ 50 YILLIK BİR SORUNDAN KURTULDU

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ise Düziçi'nin, 50 yıllık bir sorundan kurtulduğunu belirterek, "Bu transfer istasyonu ile 50 yıllık bir kokuya, yangına, kara ve sivri sineğe bugün artık son diyeceğiz. Düziçi'nde toplanan çöpler artık buradan Osmaniye'ye nakledilecek. Gelişen ve güzelleşen Düziçi'ne yakışmayan bu çöplükten artık kurtulmanın heyecanını yaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibeleriyle, milletvekillerimizin destekleriyle Osmaniye'ye yaraşır şekilde hep birlikte bir tesis çıkardık. Temelini attığımız Katı Atık Tesisi Ara Transfer İstasyonumuz iki ay gibi kısa bir sürede hizmete geçmiş olacak. Düziçi'nden günlük 50-60 ton ara çöp toplanıyor. Bunlardan Düziçi'nin kurtulması bizim en büyük sevinçlerimizden" diye konuştu.

Toplantının ardından ise Katı Atık Ara Transfer İstasyonun temeli dualarla atıldı. İstasyonun kısa zaman içerisinde yapılarak hizmete gireceği açıklandı.Cihan

Osmaniye Katı Atık Birliği Encümeni Düziçi’nde toplandı

Osmaniye Katı Atık Birliği Encümeni Düziçi’nde toplandı

Osmaniye Katı Atık Birliği Encümeni Düziçi’nde toplandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim