• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Osmangazi’de Tarih Ayağa Kalkıyor

Osmangazi’de Tarih Ayağa Kalkıyor
Tarihi Bursa evlerinin en güzel örneklerinin yer aldığı Kale Sokak, Osmangazi Belediyesi tarafından yeni bir çehreye kavuşturuldu.

Tarihi Bursa evlerinin en güzel örneklerinin yer aldığı Kale Sokak, Osmangazi Belediyesi tarafından yeni bir çehreye kavuşturuldu.

Tophane'deki Saltanat Kapı'nın bitişiğindeki Kale Sokak, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgede bugüne kadar bin 825 metrekare granit yol düzenlemesi yapıldığını söyledi. Tarihi Bursa'yı içerisinde barındıran Hisar bölgesinde yürüttükleri çalışmalarda asıl maksatlarının bölgeyi Bursa turizmi için önemli bir merkez yapmak olduğuna vurgu yapan Dündar, "Tarihi Bursa dediğimiz bölgede yer alan Kale Sokak, yapılan sağlıklaştırma ve zemin yenileme çalışmalarının ardından yepyeni bir görünüme kavuştu. Sürekli dile getirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarının, bu gün burada kentsel yenileme dediğimiz farklı ve güzel bir örneğini görüyoruz. Bursa'da hayata geçireceğimiz kentsel dönüşümün Hisar içi olarak bilinen bölgede gerçekleştirmeyi planladığımız kentsel yenileme çalışmalarını da, adım adım gerçekleştiriyoruz. Tarihi yapıların yoğun olduğu, sivil mimarlık örneği yapıların yoğun olduğu bölgedeki hedefimiz, 5 farklı caddede yapacağımız farklı çalışma ile bölgenin turizme kazandırılması" diye konuştu.

Bölgenin, daha yaşanabilir ve turizm açısından gezilip ziyaret edilen en önemli yerlerden biri olması için ciddi çalışma yürüttüklerini söyleyen Dündar, "Kavaklı Caddesi'nde bu çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Şimdi,

Oruç Bey Caddesi, Alaaddin Caddesi, Ortapazar Caddesi ve Yerkapı Caddesi, çalışma gerçekleştireceğimiz öncelikli yerler. Buralarda yapacağımız sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları ile tarihi kimliğin ön plana çıkmasını, bu sayede Bursa'nın turizm açısından önemli bir merkez haline gelmesini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bölgenin, tarihi ve manevi miras yönünden oldukça zengin olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Bölgede, 8 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmalarla elde edilen alanda Hisar Arkeopark çalışmalarını başlattık. Yapılan kazı çalışmalarında Bursa tarihinin yeni izlerini ortaya çıkartıyoruz. Kale Sokak, tarihi kimliğine uygun bir şekilde gerçekleştirilen zemin yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Yapacak olduğumuz diğer çalışmalarla birlikte Hisar bölgemiz, hak ettiği değere kavuşacak" diye konuştu.

Osmangazi’de Tarih Ayağa Kalkıyor

Osmangazi’de Tarih Ayağa Kalkıyor

Osmangazi’de Tarih Ayağa Kalkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim