• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Osmangazi Metruk Yapılardan Arındırılıyor

Osmangazi Metruk Yapılardan Arındırılıyor
Osmangazi Belediyesi, sahipleri tarafından terk edilmiş, kimse yaşamadığı için çürüyüp dökülen, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları yıkarak,...

Osmangazi Belediyesi, sahipleri tarafından terk edilmiş, kimse yaşamadığı için çürüyüp dökülen, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binaları yıkarak, vatandaşlar için oluşturduğu tehlike ve ilçedeki kötü görüntüyü tek tek ortadan kaldırıyor.

Osmangazi Belediyesi, çevre sakinleri ve kent için tehlike arz eden yapıları bir bir temizliyor. Çarşı bölgesinin içinde yer aldığı Alacamescit Mahallesi'nde yıkılmaya yüz tutmuş, çevresinde yaşayanlar için tehlike arz eden metruk bina, belediyenin aldığı Mail-i İnhidam (Yıkılmaya Meyilli, Yıkılmaya Uygun) kararı doğrultusunda yıkıldı. Dar sokaklar, çevresindeki ticaret alanları ve bu ticaret alanların getirdiği hareketlilik nedeniyle vatandaşların yoğun olarak kullandığı sokak üzerinde bulunan metruk binanın yıkım çalışmalarını takip ederek, yetkililerden bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2015 yılından bu güne, 66 adet tescilsiz metruk binanın, belediye tarafından yıkılarak temizlendiğini söyledi.

Osmangazi'de, planların uygulanması sonucu yepyeni bir şehir inşa etmek için yürüttükleri çalışmaların, vatandaşlar tarafından da büyük takdir gördüğünü ifade eden Dündar, "Osmangazi, tarihi geçmişi tarihi bursa olarak bilinen bir kent. Biz, bir yandan modern Osmangazi'yi inşa etmek için ciddi çalışmalar yürütürken, diğer yandan da kötü görüntüleri tek tek ortadan kaldırıyoruz. Bu eski bölgelerde sahipleri tarafından terkedilmiş, içerisinde kimsenin oturmadığı, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş pek çok bina bulunuyor. Dolayısıyla, insanlarımızın yaşadığı bölgelerde yıkılma tehlikesi bulunduğu için, can ve mal güvenliği açısından ciddi tehlike arz ediyor. Boş oldukları için bazı kişiler tarafından da pek çok olumsuz amaç için kullanılabiliyor. Bizler de, Osmangazi Belediyesi olarak bu tür binaları yıkarak temizliyoruz" dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak 2014 yılında 33 tescilsiz binayı yıkarak, çevresi için oluşturduğu tehlikeli durumu ortadan kaldırdıklarını ifade eden Dündar, "Bu güne kadar 14 tane sivil mimarlık örneği yapıyı da, anıtlar kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda riskli kısımlarından arındırdık. Alacamescit Mahallemizde bulunan bir binamız da, yine bu şekilde temizlenerek, hem kötü görüntü, hem de çevre için oluşturduğu tehlike ortadan kaldırılmış olacak. Bu tür binalar, yaşanacak en ufak bir sarsıntı ya da olası bir yangın çıkması durumunda çok daha vahim sonuçlar doğurabilir. Mal kaybına, hatta can kayıplarına sebep olabilir. Yaptığımız bu çalışma ile yaşanması muhtemel bu tür sıkıntılar karşısında tedbirlerimizi almış oluyoruz. Bir yandan da, şehrin eskiyen, kötü görüntüye sahip yapılarını temizlemiş oluyoruz" diye konuştu.

Osmangazi Metruk Yapılardan Arındırılıyor

Osmangazi Metruk Yapılardan Arındırılıyor

Osmangazi Metruk Yapılardan Arındırılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim