• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Osmangazi Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürüyor

Osmangazi Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürüyor
Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Belediyem Benimle" projesi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Belediyem Benimle" projesi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. 6 ayda 72 mahallede bin 850 ihtiyaç sahibine ulaşan belediye ekipleri, zor durumdaki vatandaşlara giyimden gıdaya, ev eşyasından medikal malzemeye kadar çeşitli yardımlarda bulundu.

Osmangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Belediyem Benimle" projesi, gönülleri fethediyor. Proje ekibi 20 kişilik personelden oluşuyor. Başta belediyeden yardım talep eden vatandaşlar olmak üzere, ziyaret ettiği ailelerin öncelikle ekonomik ve sosyal hayat standartları ile ilgili bir değerlendirme yapan Belediyem Benimle ekibi, yardım talep eden ailelere başta erzak olmak üzere, ihtiyacına göre ev eşyası, giyecek, yakacak, kırtasiye, kira yardımı, medikal malzeme yardımı gibi pek çok farklı konuda yardımcı oluyor. Belediyem Benimle ekibi, kendilerinin dışında diğer kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanması gereken ihtiyaçlar ile ilgili de, vatandaşı bilgilendirip doğru adreslere yönlendiriyor.

Projeyi, öncelikli olarak yaşlı, hasta ve çocukların ihtiyaçları gidermek için hayata geçirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Belediyem Benimle projesi ile sosyal yardımlaşma duygusunu yaygınlaştırmak, paylaşımı arttırmak, toplumsal, ahlaki ve sosyal gelişimi desteklemeyi hedefledik. Bu hedef doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar, vatandaşlarımız tarafından da büyük takdir görüyor. Bizlere çalışma azmi veriyor" diye konuştu.

Mesaisinin bir kısmını bu projeye ayıran ve Belediyem Benimle ekibi ile birlikte çalışmalara katılarak ev ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Dündar, "Ekip arkadaşlarımız, Yoksulluk Masası, Yaşlı ve Engelli Masası ile OKİM (Osmangazi İstihdam Merkezi) adı altında üç ayrı branşta hizmet veriyor. Yoksulluk Masası'ndaki arkadaşlarımız Sevgi Mağazası'ndan 2'inci el eşya temini, belediye yardımları ve kaymakamlık yardımları ile ilgili çalışmaları yürütüyor. Yaşlı ve Engelli Masası'ndaki arkadaşlarımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü İş Birliği içerisinde çalışıyor. İstihdamla ilgilenen ekibimiz ise, iş arayan vatandaşlarımızı işverenle buluşturup onları iş sahibi yapıyor. Bu çalışmamız Osmangazi'de ihtiyaç sahibi bir tek vatandaş kalmayıncaya kadar sürecek" dedi.

Osmangazi Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürüyor

Osmangazi Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürüyor

Osmangazi Belediyesi İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim