• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Osmaneli’nde de öğrenciler yarı yıl tatiline girdi

Osmaneli’nde de öğrenciler yarı yıl tatiline girdi
Tüm yurtta olduğu gibi Osmaneli'de de 2017/2018 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi yapılan karne dağıtımı ile sona erdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Osmaneli'de de 2017/2018 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi yapılan karne dağıtımı ile sona erdi. Öğrenci ve öğretmenler iki haftalık sömestr tatiline girdiler.

Osmaneli ilçesinde karne dağıtım töreni Balaban İlkokulu, Atatürk Ortaokulun ve Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi. Karne dağıtım törenine Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Demirpehlivan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Okul Müdürleri, öğretmen ve veliler katıldılar.

Töreninde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, öğrencilerin zorlu bir maratonun ardından tatil sürecine girdiğini ifade ederek "tatilde bol bol dinlenin. Kendinizi ikinci döneme daha iyi hazırlayın. Sizlere ve öğretmen arkadaşlarıma iyi tatiller diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin ise velilerin tatile giren çocuklarını küçük de olsa ödüllendirmesi gerektiğini dile getiren Başkan Şahin , "Karnelerdeki muhtemel olumsuzlukları ve başarısızlıkları çocuklarımızı yargılama aracı yaparak, kendilerine karşı sevgisini saygısını yitirmesine, okula ve hayata bakışını olumsuzlaştırmasına neden olacak boyutta bir davranış ve görüşmeden kaçınmalıdırlar. Onlara, her şeye rağmen sevdiğimizi ve en değerli varlığımız olduklarını hissettirmeliyiz. Her insan bir değildir. Bir çocuğumuz Matematikte iyidir, diğeri Türkçede. Bazı çocuklarımız sanatta iyidir bazıları sporda. Bu yüzden kıyaslamayla onların üzerinde baskı kurmayın. Tatili boş bir zaman dilimi olarak görmemeli, çocuklarımızla birlikte yapacağımız bir plan dahilinde dinlenme, eğlenme ve okuma zamanları oluşturmalıyız. Ders kitabı dışındaki kültür kitaplarının eğitimi destekleyici rolü bilinen bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle, yoğun bir çalışma dönemi sonunda tatile giren tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu bir tatil geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Son olarak konuşan Kaymakam Edip Çakıcı ise "Sevgili öğrenciler; geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Biz sizlere yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Yeter ki sizler de kendinize güvenin. Karnesinde kırık notları olanlar üzülmesin, çalışarak telafi etme fırsatları olacak. Biraz özen ve kararlılıkla her zorluğun aşılacağına inanıyor ve sizlerden umutlu olduğumu tekrar belirtmek istiyorum. Emin olun ki çalışırsak, birlik ve beraberliğimizi korursak, gelecek daha iyi ve daha aydınlık olacaktır. Değerli öğretmenler, Sizler toplumun öncüsü, geleceğin gönüllü mimarlarısınız. Bu kutsal mesleği sabırla ve büyük bir özveri ile yerine getirdiğiniz ve emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Saygıdeğer veliler; eğitimde, okul ile aile iç içe olmalı ki birlikte daha iyi neticeler alınabilsin. Bu işler de sizsiz olmaz. Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.

Program protokolün öğrencilere karneleri dağıtmasıyla son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim